Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven pakt punt in eigen huis 1 1

FC Eindhoven pakt punt in eigen huis: 1-1

FC Eindhoven heeft de thuiswedstrijd tegen FC Volendam met 1-1 gelijk gespeeld. Branco van den Boomen zette de ploeg nog op voorsprong, maar Teije ten Den scoorde in de tweede helft de gelijkmaker. 


Het ‘Andere Oranje’ trad in het Jan Louwers Stadion aan zonder verdediger Marco Tol, die geschorst was voor het duel. Bij FC Eindhoven zat Jay Idzes zijn laatste wedstrijd van zijn schorsing uit en nam Charni Ekangamene, net als tegen N.E.C. Nijmegen zijn, plaats in op het middenveld. 
De Blauw-Witten waren dreigend in de beginfase, met onder meer een poging van Branco van den Boomen en Elton Kabangu. Bij het schot van laatstgenoemde moest doelman Mitchel Michaelis voor het eerst ingrijpen en hij deed dat met succes. FC Volendam moest het doen met een afstandsschot van Robin Schouten dat naast ging. Toch leek het een aanzet tot een fase waarin de bezoekers meer grip kregen op de wedstrijd. Een uitstekende aanval en een doelpunt als vervolg in de 32ste minuut kwam dus op het juiste moment. Via Elton Kabangu kwam de bal bij Branco van den Boomen en die rondde het goed af. De aanvoerder was daarmee opnieuw belangrijk met een openingsdoelpunt. De 1-0 was tevens de ruststand.


Na rust lieten de Blauw-Witten FC Volendam steeds vaker toe op eigen helft, zonder dat dit in het eerste kwartier na de thee tot kansen zou leiden. Enzo Stroo was halverwege de tweede helft dichtbij, maar het doel werd goed verdedigd door Ruud Swinkels. Net in de fase dat FC Eindhoven op zoek ging naar de tweede treffer, viel de bal aan de andere kant in het doel. Een voorzet van Kevin Visser werd met het hoofd binnengeknikt door invaller Teije ten Den: 1-1. FC Eindhoven probeerde nog iets te forceren met het inbrengen van Elisha Sam en Samy Bourard, maar de ploeg kon het niet meer omdraaien. Desondanks blijft FC Eindhoven wel vijf wedstrijden ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. 


De komende twee weken speelt FC Eindhoven de uitwedstrijden tegen FC Den Bosch (26/10) en TOP Oss (2/11). Voor kaarten kunt u terecht op www.fceuitkaarten.nl (kijk ook voor de aantrekkelijke combideal voor beide duels).


FC Eindhoven - FC Volendam 1-1 (1-0) 32. Branco van den Boomen 1-0, 77. Teije ten Den 1-1. Scheidsrechter: Luca Cantineau. Gele kaart: Karim Essikal, Collin Seedorf (FC Eindhoven), Jari Vlak, Cas Peters, Anthony Berenstein (FC Volendam). Toeschouwers: 2124.

 

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Raaijmakers (87. Janssen); Essikal, Van den Boomen, Ekangamene (83. Bourard); Lopes (65. Sam), Daniëls, Kabangu.
FC Volendam: Michaelis; Schouten, Evers, Bäly, Betti; Visser, Peters, J. Vlak (52. Deul), Doodeman (45. Antwi), Stroo (74. Ten Den), Berenstein.

 

 

Fotografie: Johan Manders