vrijdag 05 mei 2017

FC Eindhoven pakt punt in Amsterdam

FC Eindhoven heeft de wedstrijd tegen Jong Ajax met 0-0 gelijkgespeeld. Op het regenachtige Sportcomplex de Toekomst  waren er wel kansen voor beide ploegen, maar die werden niet verzilverd.

Jong Ajax speelde met een veredeld eerste elftal. Onder andere Nick Viergever, Yaya Sanogo, Viktor Fischer en WK-finalist Johnny Heitinga deden mee bij de thuisploeg. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Eindhoven. Een snel uitgevoerde counter via Vandeputte en Van Hout eindigde bij Deschilder. Zijn poging ging via een been van de tegenstander net over. Namens Jong Ajax was Vaclav Cerny de gevaarlijkste man, zijn schoten van afstand werden gekraakt door Ruud Swinkels. In de 25ste minuut was daar de mogelijkheid voor het team van Mitchell van der Gaag om op voorsprong te komen. Jari Vandeputte werd diep gestuurd, hij trok naar binnen en testte keeper Andre Onana voor het eerst. De doelman liet de bal los, maar Roald van Hout kon er niet van profiteren.

In de rust werd Jinty Caenepeel klaargestoomd voor zijn debuut. Hij verving Roald van Hout. In de 52ste minuut werd hij direct gevaarlijk. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en spurtte op het doel af. Zijn poging eindigde op de vuisten van Andre Onama. Na een blessure van Ivo Rossen maakte ook Dario van den Buijs zijn debuut in het shirt van de Blauw-Witten. Jinty Caenepeel kreeg ook de volgende kans. Een uitstekende voorzet van Tibeau Swinnen eindigde op het hoofd van de rechtsbuiten, maar die kon niet genoeg richting meegeven.

FC Eindhoven was de gevaarlijkste ploeg, maar vlak voor tijd kreeg Jong Ajax meer grip op de wedstrijd. Een kopbal van Sam Hendriks ging maar net naast. FC Eindhoven hield dit seizoen voor het eerst de nul.

Mitchell van der Gaag: "Dit was een goed punt. We hebben niet zo goed gespeeld als de eerste helft vrijdag, maar we hebben nu de nul gehouden. Aan de opstelling van Jong Ajax te zien, namen ze het serieus. We hebben weinig weggegeven en een aantal kansen gecreëerd. Nu moeten we resultaat koppelen aan goed voetbal. Ik ben tevreden dat we karakter hebben getoond na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam."

Jong Ajax - FC Eindhoven 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Davy Otto. Gele kaart: Anthony van den Hurk, Tibeau Swinnen (beiden FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 435.

Jong Ajax: Onana; Owusu, Heitinga, Viergever, Dankerlui; Van de Beek, Cerny, Warmerdam; Sanogo (77. Hendriks), Nouri (79. Bakker), Fischer (61. Muric).
FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Rossen (61. Van den Buijs), Massop, Gunst; Van Imschoot, Deschilder, Swinnen; Van Hout (46. Caenepeel), Van den Hurk; Vandeputte (85. Koç).

Pro Shots /  Jasper Ruhe