Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven pakt op valreep een punt tegen fortuna sittard

FC Eindhoven pakt op valreep een punt tegen Fortuna Sittard

In een ijskoud Fortuna Sittard Stadion heeft FC Eindhoven met 1-1 gelijk gespeeld. In de eerste helft was FC Eindhoven oppermachtig, maar wist de vele kansen niet te benutten. Na rust kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer en kwam via Junior Torunarigha op voorsprong. Dario van den Buijs maakte ver in blessuretijd de gelijkmaker uit een vrije trap.


FC Eindhoven begon goed aan de wedstrijd en als snel werd duidelijk wie het duel domineerde. Na drie minuten was het Alemão die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het doel van Leon ter Wielen krulde. De openingsfase was sowieso voor de Blauw-Witten, want in de minuten daarna waren Mart Lieder, opnieuw Alemão en weer Lieder dicht bij succes. Die laatste kans was de grootste in de eerste tien minuten. Rai Vloet zette Lieder oog in oog met Ter Wielen, maar de doelman liet zich niet foppen.
In de 18e minuut kreeg FC Eindhoven een vrije trap nadat Jari Vandeputte tegen de grond werd gewerkt. Vanaf twintig meter krulde Rai Vloet de bal over de muur in de handen van Ter Wielen.
Jinty Caenepeel sneed na een half uur het strafschopgebied in en beproefde de vuisten van Leon ter Wielen. Hij hield er slechts een corner aan over.
De volgende kans was voor Alemão. De Braziliaan ontving, na slecht uitverdedigen, de bal en joeg deze met een stijgend schot maar net over. Datzelfde deed Mart Lieder enkele minuten voor rust, maar dan met een schot dat rakelings over de lat ging.


Na rust paste Fortuna-trainer Ben van Dael met Junior Torunarigha en Adrian Purzycki twee verse krachten in. De Limburgers kwamen anders uit de kleedkamer en kregen kansen.
In de 51e minuut loste Jorrit Smeets het eerste schot op het doel van Ruud Swinkels. De Eindhovense doelman lette goed op en wist te redden. Even later hoorde hij een harde pegel van invaller Junior Torunarigha over zijn doel zoeven. Even later kwam de thuisploeg op voorsprong toen een omhaal van Junior Torunarigha in het doel dwarrelde: 1-0.
FC Eindhoven had het moeilijk in die fase, maar ging met Tibo van de Velde en Daoud Bousbiba voor Jari Vandeputte en Alemão op jacht naar de gelijkmaker. De Fortunezen kwamen af en toe gevaarlijk via een counter door. Jorrit Smeets joeg na ruim een uur de bal hard en venijnig over het doel.
In de laatste 10 minuten werd FC Eindhoven gevaarlijker. Tibo van de Velde mocht uithalen, maar raakte de bal niet vol genoeg. Leon ter Wielen voorkwam de gelijkmaker. De druk werd opgevoerd en een voorzet van Jinty Caenepeel kon net niet binnengewerkt worden. Met Rafael Uiterloo voor Kyle de Silva zette FC Eindhoven aan voor het slotoffensief. Mart Lieder schoot rakelings voorlangs en Leon ter Wielen pakte in de laatste minuut van de officiële speeltijd een vrije trap van Dario van den Buijs.
De blessuretijd verliep chaotisch. Een scrimmage in het strafschopgebied van Fortuna Sittard leidde tot kansen voor Mart Lieder en Rai Vloet, maar de bal wilde er niet in. Tot de laatste minuut van de blessuretijd. Dario van den Buijs mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen en deed dat met succes. Met zijn vierde treffer van het seizoen bezorgde de aanvoerder zijn ploeg een punt.


Fortuna Sittard - FC Eindhoven 1-1 (0-0) 55. Junior Torunarigha 1-0, 90+4. Dario van den Buijs 1-1. Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Gele kaart: Djibril Dianessy, Junior Torunarigha, Stefan Aškovski (Fortuna Sittard), Thomas Horsten (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1143.


Fortuna Sittard: Ter Wielen; De Regt, Hadzhiev, Mares, Briels, Aškovski, Saddiki (46. Torunarigha), Van Hout (67. Braun), Dianessy, Kurt (46. Purzycki), Smeets.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, De Silva (82. Uiterloo); Deschilder, Alemão (67. Bousbiba), Vloet; Caenepeel, Lieder, Vandeputte (62. Van de Velde).

 

Pro Shots | Henk Korzelius