vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven pakt drie punten tegen telstar 4 2

FC Eindhoven pakt drie punten tegen Telstar: 4-2

FC Eindhoven heeft vrijdagavond in een spectaculair duel met 4-2 gewonnen van Telstar. Na twee nederlagen en twee gelijke spelen wisten de Blauw-Witten weer eens drie punten te pakken. Doelpunten aan Eindhovense zijde waren er via Civard Sprockel, Rai Vloet en twee strafschoppen van Dario van den Buijs. Orhan Džepar en Fabian Serrarens scoorden namens Telstar tegen.

FC Eindhoven kende tegen Telstar een valse start. Al in de vierde minuut kwamen de bezoekers uit Velsen-Zuid op voorsprong. Een voorzet werd binnengeschoven door Orhan Džepar. Ook de periode daarna bleef Telstar bij vlagen gevaarlijk. Dit resulteerde in een gigantische kans voor Liban Abdulahi. Oog in oog met keeper Ruud Swinkels schoof hij de bal links langs het doel. FC Eindhoven was in de openingsfase slordig aan de bal en kon nog niet tot goede kansen komen. Toch werd de stand in de 30e minuut weer gelijk getrokken. Een doorgekopte corner belandde voor de voeten van Civard Sprockel. De centrumverdediger van FC Eindhoven was alert bij de tweede paal en zorgde voor 1-1. Een flinke opsteker voor de thuisploeg, die vervolgens iets beter in de wedstrijd kwam. Vlak voor rust kwamen de Blauw-Witten dan ook op voorsprong. Via wederom een corner werd veel chaos veroorzaakt voor het doel van Boy de Jong. Na een ouderwetse scrimmage leek het grootste gevaar voor Telstar geweken, maar een voorzet van Jari Vandeputte leidde alsnog tot een treffer. Rai Vloet kon de bal met zijn hoofd verlengen en verschalkte keeper De Jong. Ondanks een slechte start werden de kleedkamers opgezocht met een 2-1 voorsprong.

De stijgende lijn werd ook na rust doorgetrokken. Jinty Caenepeel maakte gebruik van zijn snelheid en zocht de diepte langs de lijn. Pas in het strafschopgebied kon hij worden afgestopt toen hij door Frank Korpershoek over het been werd getild. Strafschop, oordeelde scheidsrechter Oostrom. Deze werd vervolgens verzilverd door Dario van den Buijs, die de bal strak in de rechterhoek schoot. Hiermee leek FC Eindhoven de wedstrijd in handen te hebben. Toch kwam Telstar terug in de wedstrijd, nadat keeper Ruud Swinkels het spel had hervat met een pass op Rai Vloet. De middenvelder van FC Eindhoven werd vrijwel meteen onder druk gezet en verloor de bal dan ook op een cruciale plek. Telstar nam over en kwam via Fabian Serrarens terug tot 3-2. Toch konden de Witte Leeuwen van Telstar de overwinning van FC Eindhoven niet meer in gevaar brengen.
In de 80e minuut was het Dario van den Buijs die, wederom via de strafschopstip, voor de beslissing zorgde. De penalty, die werd toegekend na een duwfout op Tibeau Swinnen, werd opnieuw in de rechterhoek geschoten.
Een rode kaart in blessuretijd zorgde er overigens nog voor dat Telstar de wedstrijd moest eindigen met tien man. Mohammed Ajnane kon na een overtreding op de ingevallen Tibo van de Velde nét iets eerder dan zijn ploeggenoten gaan douchen.

Volgende week gaat FC Eindhoven op bezoek bij FC Emmen. Maandag 13 maart speelt de ploeg van Ricardo Moniz weer in het Jan Louwers Stadion, wanneer Jong PSV op bezoek komt.

FC Eindhoven - Telstar 4-2 (2-1) 4. Orhan Džepar 0-1, 31. Civard Sprockel 1-1, 44. Rai Vloet 2-1, 50. Dario van den Buijs (strafschop) 3-1, 58. Fabian Serrarens 3-2, 80. Dario van den Buijs (strafschop) 4-2. Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Rode kaart: 90+2. Mohammed Ajnane. Gele kaart Rafael Uiterloo (FC Eindhoven), Frank Korperhoek, Toine van Huizen, Boy de Jong, Jordy Tutuarima, Donny van Iperen, Bryan Ottenhoff (Telstar). Aantal toeschouwers: 2018.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Vloet; Caenepeel, Uiterloo (62. Swinnen), Lieder, Vandeputte (88. Van de Velde).
Telstar: De Jong, Van Huizen, Van Iperen, Korpershoek, Tutuarima; Abdulahi (81. Mahmudov), Yamazaki, Ajnane; Serrarens, Van der Linden (67. Donald), Džepar (62. Ottenhoff).

Fotografie: Johan Manders