zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven pakt derde winst op rij 1 3

FC Eindhoven pakt derde winst op rij: 1-3

FC Eindhoven heeft, na een goede wedstrijd, drie punten meegenomen uit Leeuwarden. Dankzij doelpunten van Marcelo Lopes, Alvin Daniëls en Jarno Janssen wonnen de Blauw-Witten zeer verdiend met 1-3 van SC Cambuur.


FC Eindhoven schoot fantastisch uit de startblokken in Leeuwarden. Na drie minuten spelen stonden de Eindhovenaren al op een 0-1 voorsprong. Marcelo Lopes bleef uitermate koel oog-in-oog met Xavier Mous. SC Cambuur had het lastig met FC Eindhoven in de openingsfase. De Eindhovenaren stonden goed opgesteld en werden in de counter meerdere malen gevaarlijk. Na twintig minuten spelen maakte SC Cambuur uit het niets de gelijkmaker. Kevin van Kippersluis kon makkelijk binnenwerken na goed voorbereidend werk van Issa Kallon. 
FC Eindhoven antwoordde direct op de gelijkmaker van de thuisploeg. Alvin Daniëls deed zijn oude ploeg pijn met een hard schot in de verre hoek. Het doelpunt van de vleugelspeler was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft.


In het begin van de tweede helft had FC Eindhoven het even lastig. Het lukte de Eindhovenaren niet om onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Toch kreeg de ploeg van David Nascimento een grote kans om op een 1-3 voorsprong te komen. Samy Bourard schoot snoeihard op de paal nadat hij de bal had gekregen van de uitstekend spelende Alvin Daniëls. Hiermee kreeg FC Eindhoven iets meer grip op de wedstrijd. 
Even later was de Belg weer gevaarlijk, ditmaal met een afstandsschot. Xavier Mous kon de inzet van de middenvelder ternauwernood uit de kruising tikken. 
De thuisploeg pakte na deze kansen van de Blauw-Witten de draad weer op. Zo kreeg Nigel Robertha twee goede kansen op de gelijkmaker, het vizier van de aanvaller stond niet op scherp.
Tien minuten voor tijd gooide FC Eindhoven de wedstrijd in het slot. Jarno Janssen scoorde uit een corner zijn eerste doelpunt in het shirt van de Blauw-Witten nadat hij de bal zo voor zijn voeten kreeg. 
In de slotfase probeerde SC Cambuur de aansluitingstreffer nog te forceren, maar dit was tevergeefs. Twee minuten voor tijd kreeg FC Eindhoven zelfs een penalty nadat Elton Kabangu werd gevloerd. De Belg ging zelf achter de bal staan maar benutte de buitenkans helaas niet. In de absolute slotfase werd een treffer van Elton Kabangu nog afgekeurd. De buitenspeler stond buitenspel toen hij een voorzet van Rodney Klooster van dichtbij binnen schoot. 

 
Volgende week neemt FC Eindhoven het in eigen huis op tegen Jong Utrecht. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.


SC Cambuur – FC Eindhoven 1-3 (1-2) 3. Marcelo Lopes 0-1, 20. Kevin van Kippersluis 1-1, 24. Alvin Daniëls 1-2, 79. Jarno Janssen 1-3. Scheidsrechter Jochem Kamphuis. Gele kaart: Kevin van Kippensluis, Tyrone Conraad, David Sambissa (SC Cambuur). Siebe Van der Heyden, Samy Bourard, Jay Idzes, Collin Seedorf (FC Eindhoven). Toeschouwers: 6.822
Bijzonderheid: Elton Kabangu mist een strafschop.


SC Cambuur: Mous, Steenvoorden, Van Wermeskerken, Kallon, Schils (82. Mbende), Robertha (65. Rossi), Mathieu (74. Conraad), Maulun, Schilder, Sambissa, Van Kippersluis.
FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls (90. Ekangamene), Bourard, Loof, Lopes (82. Klooster), Sam (72. Kabangu), Janssen, Idzes. 

 

Fotografie: Johan Manders