Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven op weg naar periodetitel 0 1 winst in waalwijk

FC Eindhoven op weg naar periodetitel: 0-1 winst in Waalwijk

FC Eindhoven heeft de Brabantse derby bij RKC Waalwijk met 0-1 gewonnen. Joey Sleegers was de enige doelpuntenmaker. De overwinning is cruciaal in de strijd om de periodetitel. Het team van Jean-Paul de Jong kan het volgende week in eigen huis afmaken! Daarnaast is dit voor FC Eindhoven het meest succesvolle seizoen aller tijden met de 71 behaalde punten.

 

De eerste kans was voor Arsenio Valpoort van RKC Waalwijk. Er werd niet goed genoeg verdedigd, de linksbuiten profiteerde daarvan. Het schot ging naast. Daarna pakte FC Eindhoven het initiatief over. Diego Karg kreeg de ruimte in het strafschopgebied, draaide kort weg en schoot in de handen van de keeper Ralph Vos. In de 22ste minuut was het raak. Roald van Hout kreeg de bal in de ruimte gespeeld en gaf uitstekend voor op Joey Sleegers. De topscorer van FC Eindhoven hoefde voor het elfde doelpunt de bal alleen maar in te tikken: 0-1! Het leek daarna een stuk eenvoudiger te gaan, maar de eerstvolgende kans was toch voor de thuisploeg. Sandro Calabro had de bal voor het inkoppen, maar hij kopte naast.

 

In de 38ste minuut had het 0-2 moeten zijn. Joey Sleegers kon alleen op de keeper aflopen, maar hij stifte net naast. Een minuut later was daar de kans voor Diego Karg, wederom spelend in de spits. Doelman Ralph Vos pakte de bal goed. Ook aanvoerder Jens van Son had de voorsprong nog voor rust uit kunnen breiden. Een kopbal ging naast. Het was desondanks 0-1 bij de thee.

 

Jason Bourdouxhe kwam er direct na de rust in voor Roald van Hout. De Belg kreeg na 61 minuten de eerste kans van de tweede helft. Een schot van de rand van de zestien belandde op de lat. Net voor zijn wissel kreeg Diego Karg ook nog een mogelijkheid, hij draaide uitstekend weg bij de verdediger. De spits schoot echter over en kon vervangen worden door Torino Hunte.

 

Bij RKC Waalwijk ging het publiek erachter staan, maar de kansen bleven voor FC Eindhoven. Jason Bourdouxhe ving een afvallende bal op en schoot. Het schot werd voor de lijn weggehaald. FC Eindhoven gaf niets meer weg en nam daarmee de drie punten mee naar Eindhoven, waar het volgende week de periodetitel kan binnenslepen!

 

Jean-Paul de Jong: ‘’Na de nederlaag bij VVV-Venlo waren we getergd. Eerste helft hadden we duidelijk de controle. De 0-1 was verdiend, maar we kregen nog meer mogelijkheden. In de tweede helft hebben we de 0-1 vastgehouden. Een zakelijk overwinning in Waalwijk.’’

 

Peter van den Berg:  ‘’Eerste helft was FC Eindhoven heer en meester. Ze zijn zeer goed ingespeeld. We waren iets te afwachtend en niet scherp genoeg. FC Eindhoven liet ons leven. In de tweede helft hebben we te weinig gecreëerd. FC Eindhoven is misschien wel de beste ploeg van de Jupiler League. Optisch was het in de tweede helft beter, maar FC Eindhoven had een goede controle. Een terechte overwinning voor hen. De stap naar de Eredivisie verdient FC Eindhoven, als je kijkt naar het spel.’’

 

RKC Waalwijk - FC Eindhoven 0-1 (0-1) 22. Joey Sleegers 0-1. Scheidsrechter: Richard Liesveld. Gele kaart: Maikel Verkoelen, Simon van Zeelst, Ingo van Weert (allen RKC Waalwijk), Chiro N'Toko, Jason Bourdouxhe (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 4800.

 

RKC Waalwijk: Vos; Van Weert, Verkoelen, Wormgoor, Coster; Van Zeelst, Salhi (82. Martina), Deckers (62. Van Arnhem); Valpoort, Calabro (78. Makiavala), Esajas.
FC Eindhoven: Muyters; Durwael, N'Toko, Nieveld, Gunst; Van Son, Deschilder, Van den Boomen; Van Hout (46. Bourdouxhe), Karg (69. Hunte), Sleegers (82. Beekmans).

 

Fotografie: PRO SHOTS / Joep Leenen