zaterdag 15 juli 2017

FC Eindhoven ontmoet de Graafschap

FC Eindhoven reist deze week naar Doetinchem. In stadion De Vijverberg  speelt FC Eindhoven vrijdag tegen De Graafschap. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Trainer Jean-Paul de Jong: “Ik verwacht een wedstrijd op play-off niveau.”

Doelpuntenfestijn

De thuiswedstrijd in het Jan Louwers Stadion eindigde in een 4-3 overwinning voor de Blauw-Witten. De Graafschap kwam toen nog terug van een 3-0 achterstand, maar kon die lijn niet doortrekken in het laatste kwartier, Chiró N’toko maakte alsnog de 4-3. Volgens De Jong kan het een soortgelijke wedstrijd worden. “De Graafschap speelt met veel offensieve drang naar voren. Zeker in hun thuiswedstrijden maken ze meestal veel doelpunten.”, zegt de coach.

Derde periode nadert ontknoping

Na de verliespartij van afgelopen maandag bij Jong Twente heeft De Graafschap de derde periodetitel niet meer in eigen handen. “Op papier doen zowel De Graafschap als FC Eindhoven nog mee voor die derde periode, alleen zijn we allebei afhankelijk van andere teams. Om de Graafschap te verslaan zal in elk geval de productiviteit in uitwedstrijden omhoog moeten. In onze laatste 4 uitwedstrijden konden we immers geen enkele keer winnen, maar daar willen we nu graag verandering in brengen.”, aldus Jean Paul de Jong

Ten opzichte van vorige week maakt Junior Lima Dos Santos plaats voor Tibeau Swinnen, die terugkomt bij de selectie. Thomas Horsten viel deze week geblesseerd uit op training. Verder zijn Chiel Kramer, Roald Van Hout, Anthony van den Hurk , Luke Kairies en Miguel Lopes nog steeds geblesseerd. Met Roald Van Hout gaat het wel beter, hij gaat na het weekend weer aansluiten bij de groep.

De wedstrijdselectie:

Paul Beekmans, Tom Boere, Branco van den Boomen, Jason Bourdouxhe, Fries Deschilder, Timothy Durwael, Maxime Gunst, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Diego Karg, Paul van der Helm, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Chiro N’Toko, Ivo Rossen, Joey Sleegers, Jens van Son, Sebastiaan de Wilde.