dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven onderuit bij concurrent fc emmen 2 0

FC Eindhoven onderuit bij concurrent FC Emmen: 2-0

In een onderlinge strijd voor plaats in de Jupiler Play-Offs met FC Emmen heeft FC Eindhoven vanavond met 2-0 verloren. In een redelijk gevulde JENS-Vesting in Emmen opende Alexander Bannink de score voor de thuisploeg, waarna Género Zeefuik luttele minuten voor rust FC Emmen’s tweede aantekende. In het tweede bedrijf stelden beide elftallen teleur en leed FC Eindhoven een nederlaag tegen naaste concurrent FC Emmen.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de Blauw-Witten. Rai Vloet leek randje zestienmeter uit te kunnen halen, maar hij kreeg de bal niet lekker mee, waarna ook Mart Lieder niet vol kon uithalen. FC Emmen werd naarmate het duel vorderde gevaarlijker. Zo stuitte FC Emmen-spits Cas Peters tot driemaal toe op Eindhoven-goalie Ruud Swinkels. FC Eindhoven was gewaarschuwd.
De Eindhovenaren waren erna via Civard Sprockel dichtbij de 0-1, maar zijn schot werd knap gepareerd door doelman Dennis Telgenkamp. Na dit Eindhovense wapenfeit nam FC Emmen de overhand. Dit resulteerde dan ook in de 1-0. Alexander Bannink liep een voorzet met zijn knie simpel over de doellijn. Na de 1-0 was Jari Vandeputte namens FC Eindhoven middels een vrije trap dichtbij de 1-1, maar zijn poging ging tegen de lat. Vlak voor het rustsignaal scoorde Género Zeefuik de 2-0. Het was zijn eerste treffer in Emmense dienst. De beresterke spits schermde de bal goed af en schoot vanuit de draai raak. 2-0 was ook de ruststand.

FC Eindhoven ging direct na rust op jacht naar de aansluitingstreffer, maar Jari Vandeputte zag zijn poging aan de verkeerde kant van de paal belanden. Daarna kabbelde het spel een beetje voort en hield FC Emmen zich vooral tot het verdedigen en ballen wegwerken. Mede hierdoor liep de tweede helft uit op een diepe teleurstelling. Ook de goed indraaiende vrije trappen van Dario van den Buijs leverde geen Eindhovens doelpunt op.
In de absolute slotfase van het duel was FC Emmen via Cas Peters nog bij de 3-0, maar oog in oog met Swinkels schoot de spits over. Ook in de toegevoegde drie minuten extra tijd wist FC Eindhoven geen goal meer te forceren. FC Emmen was via invaller Viktor Maier nog dichtbij de 3-0, maar zijn afstandsschot spatte uiteen op de paal.

Maandagavond 13 maart staat alweer de volgende Jupiler League wedstrijd op het programma. Dan neemt FC Eindhoven het om 20.00 uur in het Jan Louwers Stadion op tegen stadsgenoot Jong PSV.

FC Emmen - FC Eindhoven 2-0 (2-0) 26. Alexander Bannink 1-0, 45. Género Zefuik 2-0. Scheidsrechter: Erwin Blank. Gele kaart: Deniz Aslan, Josimar Lima (FC Emmen), Maxime Gunst, Jinty Canepeel, Civard Sprockel (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 3014.

FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen; Klok, Bannink (84. Maier), Bos, Olijve; Klok, Peters, Zeefuik (67. Türk).
FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Sprockel, Van den Buijs, Gunst (63. De Silva); Horsten, Vloet; Caenepeel, Uiterloo (63. Alemão), Lieder, Vandeputte (63. Van de Velde).

Pro Shots | Cor Lasker