zaterdag 15 juli 2017

• Fc eindhoven oefent tegen sporting hasselt 2 1

FC Eindhoven oefent tegen Sporting Hasselt: 2-1

In een warm Jan Louwers Stadion heeft FC Eindhoven de oefenwedstrijd tegen Sporting Hasselt met 2-1 gwonnen. De Belgen namen in de eerste helft een voorsprong via Levent Saglam, maar via een doelpunt voor en een doelpunt na rust zorgde Mart Lieder voor de overwinning.

In de vierde minuut gaf Fries Deschilder een afgemeten voorzet op Mart Lieder. De nieuwe spits van FC Eindhoven stuitte op doelman Glenn Daniels van Sporting Hasselt. Daoud Bousbiba pikte de rebound, maar vond eveneens de Vlaamse goalie op zijn weg.
Na ruim een kwartier vond testspeler Bajram Nebihi Mat Lieder met een steekpass. Lieder omspeelde de Daniels, die hem licht toucheerde. De spits bleef op de been, maar werd wat naar buiten gedrongen. Vanuit de draai schoot Lieder de bal richting doel, maar zag een verdediger op de doellijn met het hoofd redding brengen.
Daoud Bousbiba was na ruim een kwart wedstrijd tweemaal dicht bij een doelpunt. Hij schoot voorlangs, waar de mee opgekomen Kyle de Silva net iets te kort kwam. Even later soleerde Bousbiba goed door de Hasseltse defensie, maar de doelman keerde zijn schot.
in de 28e minuut waren het de gasten uit België die verrassend op voorsprong kwamen. Thomas Horsten kopte de bal ongelukkig terug op doelman Liam Bossin. Levent Saglam zat er, namens Sporting Hasselt, tussen en prikte de 0-1 binnen.
Met een goede steekpass zette Daoud Bousbiba zeven minuten later Mart Lieder vrij voor Daniels. Lieder schoof de gelijkmaker beheerst binnen.
Vijf minuten voor rust vond Kyle de Silva met een voorzet Bajram Nehibi. De Duits-Kosovaarse aanvaller legde de bal terug op Fries Deschilder die het doel net mistte. Een minuut later omspeelde diezelfde Nebihi bij de achterlijn de doelman, die nog een hand tegen de bal kreeg.

Direct na rust kwam Mart Lieder, op aangeven van Kyle de Silva, goed voor zijn man en prikte de bal net naast.
FC Eindhoven blef in de tweede helft de betere ploeg, maar doelputen bleven lang uit. In de 70e minuut was het opnieuw Mart Lieder die het net wist te vinden. Ditmaal werd het door Kyle de Silva vrij voor het doel gezet. Lieder omspeelde Glenn Daniels en schoof de 2-1 binnen.
Een minuut, en vijf wissels, later kon invaller Anthony van den Hurk de stand naar 3-1 binnen, maar de spits kwam een centimeter tekort om de voorzet van de eveneens ingevallen Jari Vandeputte te benutten.
Acht minuten voor tijd speelde Anthony van den Hurk zich met een knappe balaanname op de borst vrij, maar zag zijn schot strandden op de goed uitkomende Glenn Daniels van Sporting Hasselt.

FC Eindhoven - Sporting Hasselt 2-1 (1-1) 28. Levent Saglam 0-1, 35. Mart Lieder 1-1, 70. Mart Lieder 2-1. Scheidsrechter: Roy Witlox.

FC Eindhoven: Bossin; Horsten (70. Loof), Sprockel (70. De Wilde), Van den Buijs (70. Rossen), Sowah (58. Gunst); Swinnen, Deschilder (58. Rowell); Bousbiba (70. Vandeputte), Lieder (70. Van den Hurk), Nebihi (58. Uiterloo), De Silva.

Fotografie: Johan Manders