Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven neemt punt mee na bloedstollende thriller in breda

FC Eindhoven neemt punt mee na bloedstollende thriller in Breda

In het zonovergoten Rat Verlegh Stadion stonden NAC Breda en FC Eindhoven op Tweede Paasdag tegenover elkaar in strijd om de Jupiler Play-Offs. Beide elftallen moesten hun duel winnen, maar het bloedstollende duel eindigde in een 3-3 gelijkspel. Het voelde met name voor FC Eindhoven als een overwinning, want de Blauw-Witten keken met nog een kwartier te spelen tegen een 3-1 achterstand aan.

 

Voor de Blauw-Witten was winst belangrijk om in de race te blijven voor een plaats in de Jupiler Play-Offs. NAC Breda stond op een plaats waarbij ze rechtstreeks naar de tweede ronde gaan en wilde, na twee nederlagen op rij, deze handhaven.

 

In het eerste kwartier was het van beide kanten aftasten en loeren op fouten bij de tegenstander. FC Eindhoven kwam er in de counter soms gevaarlijk uit. Jinty Caenepeel probeerde het met een bekeken schot, maar deze werd geblokt door de NAC-defensie. Idem dito de rebound van Tibo van de Velde.
Na ruim twintig minuten viel het eerste wapenfeit van NAC Breda te noteren. Cyriel Dessers schoot in een rebound, waar doelman Ruud Swinkels in eerste instantie knap de bal pareerde, de bal maar rakelings naast.
Met bijna een half uur op de klok kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Geklungel in de Eindhovense defensie leverde een niet te missen kans op voor Mounir El Allouchi. De linksbuiten van NAC rondde eenvoudig af. De thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong, want Rai Vloet kegelde van ruim 20 meter keihard raak; 1-1.
Na de gelijkmaker nam FC Eindhoven het heft meer in handen. Rai Vloet stuurde met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft Jinty Caenepeel diep, maar Caenepeel zag zijn actie en schot gepakt worden door doelman Jorn Brondeel. De ruststand bleef daarbij steken op 1-1.

 

In de tweede helft speelden beide ploegen een tandje sneller en werd het aantrekkelijker om naar te kijken. De felheid op het veld sloeg ook over op de tribunes, want NAC kreeg met de twaalfde man een flinke steun in de rug. Dit leverde na een klein uur spelen ook de 2-1 op. Cyriel Dessers was het alertst en behendigst in een duel met Thomas Horsten. Op vijf meter van het doel liet spits Cyriel Dessers FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels kansloos.
Nog geen luttele minuten later kregen de Bredenaars een penalty toegewezen van arbiter Lindhout na hands van Leonardo. De pingel werd zuiver ingeschoten door Dessers.
De Blauw-Witten moesten met nog een klein half uur te spelen in de achtervolging. Diverse pogingen van Leonardo en Mart Lieder leverde echter niet de aansluitingstreffer op. Totdat tien minuten voor eind FC Eindhoven ook een penalty kreeg na een overtreding op Mart Lieder. Aanvoerder Van den Buijs schoot de bal keihard in de rechtse hoek.
Het geloof was direct weer terug bij de Blauw-Witten, want vier minuten later schoot Rai Vloet de 3-3 tegen de touwen. Direct vanaf de aftrap zorgde Mart Lieder er bijna voor dat 17 april 2017 een memorabele dag werd door nog de 3-4 te maken, maar zijn poging ging in het zijnet. Kort daarna volgde een dot van een kans voor Rai Vloet, maar de middenvelder gleed echter uit.
FC Eindhoven heeft mogelijkheden gehad op meer, maar mocht in hun handjes knijpen toen een schot van Dessers in de ‘dying seconds’ nog de paal raakte.

 

Aanstaande vrijdag staat er weer een wedstrijd op het programma voor FC Eindhoven. Dan komt lijstaanvoerder VVV-Venlo naar het Jan Louwers Stadion. Voor dit duel zijn nog kaarten te koop.


NAC Beda - FC Eindhoven 3-3 (1-1) 27. Mounir el Allouchi 1-0, 32. Rai Vloet 1-1, 58. Cyriel Dessers 2-1, 65. Cyriel Dessers 3-1 (strafschop), 80. Dario van den Buijs (strafschop) 3-2, 84. Rai Vloet 3-3. Scheidsrechter: Allard Lindhout. Gele kaart: Grad Damen (NAC Breda), Jinty Caenepeel (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 13.821

 

NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, O'Neill (46. Stans), Damen, Horsfield (72. Smith-Brown); Verschueren, García, Haemhouts; Korte, Dessers, El Allouchi (77. Verbeek).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Vloet; Caenepeel, Lieder, Leonardo (90. Rossen), Van de Velde (70. Rowell).

 

Fotografie: Johan Manders