vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven neemt een punt mee naar lampegat

FC Eindhoven neemt één punt mee naar Lampegat

FC Eindhoven heeft aan het treffen met Jong Ajax een punt overgehouden. De Eindhovenaren knokten zich na een 1-0 rust- en achterstand knap terug tot 1-1. Rafael Uiterloo scoorde vijf minuten na rust de gelijkmaker. Zowel Jong Ajax als FC Eindhoven hadden daarna de mogelijkheden op de overwinning, maar wisten de tweede niet te maken. Dit betekende voor FC Eindhoven het tweede gelijkspel in een week tijd. Vorige week zondag werd eveneens gelijkgespeeld in en tegen MVV Maastricht.

Al in de vierde minuut van de wedstrijd leken de Amsterdammers op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Donny van de Beek werd ongeldig verklaard wegens buitenspel. Niet veel minuten later was het opnieuw Jong Ajax dat op 1-0 leek te komen, maar weer stak de grensrechter de vlag omhoog.
FC Eindhoven had in de beginfase moeite met de beweeglijke spelers van Ajax en kreeg, mede hierdoor, geen grip op het duel.
Pas na een klein half uur spelen was daar het eerste wapenfeit van de Blauw-Witten. Mart Lieder kreeg in een een-twee met Alemão de bal niet goed mee, waardoor de kans op de 0-1 verspeeld was.
In de tegenaanval die daarna volgde, was Donny van de Beek dichtbij de 1-0, maar zijn scherp aangesneden vrije trap zeilde rakelings over de kruising. FC Eindhoven leek beter in de wedstrijd te komen doordat ze de bal wat langer in de ploeg wisten te houden, maar daarentegen tekende Jong Ajax aan voor de openingstreffer. De pijlsnelle Justin Kluivert wist de ingelopen Ajax-spits Kaj Sierhuis met een goede voorzet te bereiken, waarna diezelfde Sierhuis de 1-0 binnenschoot.
Vlak voor het rustsignaal kwamen de Amsterdammers bijna op 2-0, maar de bal caramboleerde via een Eindhovens been naast het doel van Ruud Swinkels. Met een 1-0 tussenstand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Ricardo Moniz bracht na de thee Rafael Uiterloo en Daoud Bousbiba voor Jonathan Rowell en Alemão. De aanvallende tactiek en de wissels leverden direct de 1-1 op. Via een goed lopende aanval kwamen de Blauw-Witten via de alerte Rafael Uiterloo langszij. Mart Lieder mochten schieten, Norbert Albles redden, maar Uiterloo de rebound binnen schieten.
Naarmate de tweede helft vorderde was Jong Ajax via Justin Kluivert dichtbij de voorsprong, maar doelman Ruud Swinkels redde uitstekend. FC Eindhoven leek in de 66e minuut de opgelegde mogelijkheid te krijgen op de 1-2, maar Bousbiba’s doelpoging werd afgevlagd. Hierna besloten beide ploegen een soort ‘sur place’ te beginnen, want opgelegde kansen werden nauwelijks meer gecreëerd. Tot aan de 80ste minuut. Ajacied Matthijs de Ligt schoot een afstandsschot net naast. Aan de andere kant kregen de Blauw-Witten een vrije trap te nemen. De indraaiende bal werd door clubtopscorer Mart Lieder niet hard genoeg geraakt om de Blauw-Witten op 1-2 te zetten. In de absolute slotminuten drongen de Amsterdammers meer en meer aan op de voorsprong, maar leidde dit niet tot de 2-1. FC Eindhoven neemt een punt mee uit Amsterdam en kan het carnavalsweekend prima beginnen.

Volgende week vrijdag wacht na twee uitwedstrijden een thuiswedstrijd. Dan is Telstar de tegenstander in het Jan Louwers Stadion.

Jong Ajax - FC Eindhoven 1-1 (1-0) 37. Kaj Sierhuis 1-0, 52. Rafael Uiterloo 1-1. Scheidsrechter: Steven van der Vrande. Gele kaart: Damil Dankerlui (Jong Ajax), Mart Lieder, Fries Deschilder, Maxime Gunst, Thomas Horsten (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 744.

Jong Ajax: Alblas; Zeefuik (22. Sanniez), De Ligt, Bergsma, Dankerlui, Eiting, De Jong (46. Nouri/78. Walian), Van de Beek, Kluivert, Sierhuis, Mazraoui.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Vloet; Caenepeel, Alemão (46. Uiterloo), Lieder, Rowell (46. Bousbiba).

Fotografie: Johan Manders