dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven naar waalwijk om te winnen

FC Eindhoven naar Waalwijk om te winnen

De strijd om de vierde periode gaat aanstaande vrijdag verder op het veld van RKC Waalwijk. Op vrijdag 17 april om 20.00 uur speelt FC Eindhoven in het Mandemakers Stadion tegen RKC Waalwijk de eerste van twee belangrijke wedstrijden voor het afsluiten van de vierde periode. “We willen het in eigen handen houden”, zegt trainer Jean-Paul de Jong.

Herboren RKC Waalwijk

Sinds Peter van den Berg het roer bij RKC Waalwijk overnam verloor het slechts 2 van zijn laatste 8 wedstrijden. Vrij plotseling doet het team uit Waalwijk nu mee voor de vierde periodetitel. “Ze zijn aan een hele goede reeks bezig. Ze staan slechts op drie punten van ons in de vierde periode, dus bij winst kunnen ze uitstekende zaken doen.”, zegt De Jong over het team uit Waalwijk. “We hebben de start van de wedstrijd tegen VVV-Venlo bekeken en hebben onze verbeterpunten benoemd. Het is nu aan ons om te tonen dat het slechts eenmalig was.”

Transferperikelen

Het succes van FC Eindhoven gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij in voetballand. Zo worden al enkele dagen verschillende spelers aan diverse Eredivisie clubs gelinkt. De Jong: “Het is mooi dat onze spelers gevolgd worden.” Veel verder wilde de trainer er niet teveel over uitweiden. “Het is de ultieme droom van elke voetballer om in de Eredivisie te spelen. Op die manier doen we onze slogan “bouwen met talent” ook alle eer aan”, vertelt de oefenmeester.

Ten opzichte van de selectie van vorige week tegen VVV-Venlo valt alleen Junior Lima Dos Santos af.

De wedstrijdselectie:

Paul Beekmans, Branco van den Boomen, Jason Bourdouxhe, Fries Deschilder, Timothy Durwael, Maxime Gunst, Paul van der Helm, Thomas Horsten, Roald van Hout, Torino Hunte, Diego Karg, Chiel Kramer, Tom Muyters, Chiro N’Toko, Norichio Nieveld, Joey Sleegers, Jens van Son, Tibeau Swinnen en Sebastiaan de Wilde