dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven na rust onderuit op de herdgang

FC Eindhoven na rust onderuit op De Herdgang

Eindhoven heeft niet weten te winnen van Jong PSV. FC Eindhoven begon goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Fries Deschilder. Vlak voor rust maakte Suently Alberto de gelijkmaker voor Jong PSV. Na rust breidde Jong PSV de voorsprong uit door doelpunten van Kenneth Paal, Florian Jozefzoon en Pablo Rosario: 4-1.

FC Eindhoven domineerde in het eerste deel van de wedstrijd en zag dit meteen bekroond worden met een doelpunt. Fries Deschilder pikte een afvallende bal op de zestien meter op en zag zijn schot onhoudbaar in de linkeronderhoek verdwijnen.
De eerste mogelijkheid voor Jong PSV viel pas na een half uur te noteren. Florian Jozefzoon werd diep gestuurd en kwam alleen op Ruud Swinkels af. Echter werd het schot uitstekend gekeerd door de doelman. Een paar minuten na de kans van Jong PSV wist Alemão, na een corner van Dario van den Buijs, niet voldoende kracht te geven aan zijn volley. De tweede doelpoging van Jong PSV was vlak voor rust voor Rosario. Het schot van de middenvelder werd echter gekeerd door Swinkels. In de daaropvolgende aanval verdween een schitterende poging van Mart Lieder net naast de paal.
Vlak voor rust wist Jong PSV toch de gelijkmaker te maken. Suently Alberto kon vrij uithalen en zag zijn schot in de korte hoek binnenvallen. Meteen na de gelijkmaker werd er afgefloten voor de rust.

Het begin van de tweede helft was voor Jong PSV. Eerst werd Beto da Silva’s schot nog gepakt door Ruud Swinkels. Maar een minuut later kwam Jong PSV toch op voorsprong. Kenneth Paal kon van afstand uithalen en scoorde de 2-1.  Even later kreeg Beto da Silva een kans om de voorsprong uit te bouwen, maar hij raakte de bal verkeerd en zag zijn kopbal ver naast gaan.
Na een uur spelen kreeg Beto da Silva zijn derde grote kans van de wedstrijd, maar zijn schot ging over. In de 64e minuut profiteerde Florian Jozefzoon van een te korte terugspeelbal en hij vergrootte de voorsprong voor Jong PSV. In de 70e minuut viel de eerste echte kans voor FC Eindhoven te noteren, maar het schot van Mart Lieder werd gepakt door Yanick van Osch.  Een paar minuten hierna was het Jinty Caenepeel die na een voorzet van Dario van den Buijs uit kon halen, maar hij schoot ruim over.
Twee minuten voor tijd kreeg Jonathan Rowell de kans op de aansluitingstreffer, maar hij zag zijn schot net naast de goal belanden. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Pablo Rosario de eindstand. Hij kopte op de doellijn de 4-1 binnen.

Donderdag is er een mogelijkheid tot revancheren, wanneer FC Eindhoven de Eredivisionist sc Heerenveen treft in de tweede ronde van de KNVB Beker. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets

Jong PSV - FC Eindhoven 4-1 (1-1) 6. Fries Deschilder 0-1, 45. Suently Alberto 1-1, 48. Kenneth Paal 2-1, 65.  Florian Jozefzoon 3-1, 90. Pablo Rosario 4-1. Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Pablo Rosario (Jong PSV), Jinty Caenepeel, Rafael Uiterloo (beiden FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 800.

Jong PSV: Van Osch; Van Vlerken, Van Bruggen, De Wijs, Alberto (87. Carolina); Paal, Lundqvist (64. Laursen), Rosario; Jozefzoon, Da Silva, Gudmundsson (80. Rommens).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Gunst (72. De Silva); Swinnen (63. Rowell), Alemão (63. Uiterloo), Deschilder; Caenepeel, Lieder, Van de Velde.