vrijdag 28 april 2017

• Fc eindhoven met vertrouwen de jupiler play offs in

FC Eindhoven met vertrouwen de Jupiler Play-Offs in

Na een seizoen lang hard werken gaat het vrijdag dan echt beginnen: de Jupiler Play-Offs. FC Eindhoven is wegens de prima tweede plaats direct ingestroomd in de tweede ronde en neemt het daarin op tegen FC Volendam. Trainer Jean-Paul de Jong: “We gaan het duel met vertrouwen tegemoet.

Goede voorbereiding

De Blauw-Witten reizen ’s ochtends al af naar het bekendste vissersdorp van Nederland. Alles staat in het teken van de wedstrijd. De Jong: “De voorbereiding is goed gegaan, we hebben goed getraind maar er is ook ruimte geweest voor ontspanning. Het is fijn dat we in de tweede ronde zijn ingestroomd, zodat we langer de tijd hadden om ons voor te bereiden.”

Goede resultaten geen garantie

FC Eindhoven speelde dit seizoen twee keer eerder tegen de Volendammers. Beide ploegen werden door de Eindhovense selectie gewonnen, respectievelijk met 3-2 en 3-1. Ook de vorm van de Blauw-Witten was tijdens het competitieslot beter dan die van FC Volendam: van de laatste acht wedstrijden won FC Eindhoven er zeven, en FC Volendam twee.

“Toch is dit geen garantie dat we deze wedstrijd zomaar even winnen. We beginnen weer op nul”, vertelt De Jong. “Volendam heeft veel ervaring bij de play-offs. De trainer is geslepen en zal zijn team met goed doordachte tactiek het veld insturen.” Over zijn eigen ploeg is De Jong positief: “We hebben veel geleerd van de play-offs vorig jaar. Die ervaring nemen we mee naar de komende wedstrijden. De spelers zijn zowel mentaal als fysiek in goede conditie. Ik zie het met veel vertrouwen tegemoet.”

Wedstrijdselectie

Paul Beekmans, Branco van den Boomen, Fries Deschilder, Timothy Durwael, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Roald van Hout, Torino Hunte, Anthony van den Hurk, Diego Karg, Chiel Kramer, Tom Muyters, Chiro N’Toko, Norichio Nieveld, Ivo Rossen, Joey Sleegers, Jens van Son, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde