dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven met tien man onderuit bij koploper 1 0

FC Eindhoven met tien man onderuit bij koploper: 1-0

FC Eindhoven heeft 2016 afgesloten met een 1-0 nederlaag tegen koploper VVV-Venlo. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Joey Sleegers. De Blauw-Witten speelden lange tijd met tien man. Fries Deschilder kreeg vlak voor rust een rode kaart van scheidsrechter Dieperink.

VVV-Venlo begon sterk aan de wedstrijd. Via onder meer Torino Hunte, oud FC Eindhoven-speler, werd het gevaarlijk. Het eerste half uur had de thuisploeg het overwicht, maar creëerde het desondanks geen grote kansen. De grootste kans was er na 35 minuten toen Fries Deschilder in de fout ging, Jonathan Opoku faalde in de afronding. De aanvaller had alle ruimte en mistte volledig.
Voor rust drong VVV nog maar eens aan. Een vrije trap van Clint Leemans moest gekeerd worden door Ruud Swinkels. Een minuutje later viel de volgende vrije trap van de middenvelder op de paal. Daar kwam FC Eindhoven goed weg.Vervolgens werd het onrustig in De Koel. Fries Deschilder kreeg een onduidelijke rode prent van de scheidsrechter na een massaal opstootje rond de middellijn. Toch stond het bij de rust 0-0.

In de rust werd er niet gewisseld door trainer Ricardo Moniz. De eerste kans was weer voor VVV-Venlo, Vito van Crooij deed een poging. Vervolgens werd Tibeau Swinnen het veld ingebracht voor Alemão.
Na 64 minuten was daar de eerste kans voor FC Eindhoven. Mart Lieder neemt de bal uitstekend aan in 'de zestien' en werkt de bal net voorlangs. Een minuut later scoorde invaller Joey Sleegers de verdiende openingstreffer. FC Eindhoven keek tegen een 1-0 achterstand aan.
Vervolgens kregen de Eindhovenaren een levensgrote kans via Rai Vloet. Doelman Delano van Crooij redde uitstekend op de kopbal. Leandro Resida kon de Blauw-Witten geen extra pijn doen na een dreigende actie aan de rechterzijde. Aan de anderkant was het weer Rai Vloet die het meest dichtbij was. Een vrije trap werd gepakt door opnieuw Delano van Crooij. Daarna was het direct afgelopen, met nul punten werd er teruggereisd naar Eindhoven.

‚Äč

VVV-Venlo - FC Eindhoven 1-0 (0-0) 65. Joey Sleegers 1-0. Scheidsrechter: Rob Dieperink. 44. Rode kaart: Fries Deschilder (FC Eindhoven). Gele kaart: Danny Post (VVV-Venlo), Jinty Caenepeel, Maxime Gunst (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 4722.

VVV-Venlo: D. van Crooy; Dekker (46. Redida), Röseler, Promes, Janssen; Post, Opoku, Leemans; V. van Crooij (83. Korkmaz), Seuntjens, Hunte (63. Sleegers).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst (69. Bousbiba); Deschilder, Alemã(52. Swinnnen), Vloet; Caenepeel, Lieder (85. Van de Velde), De Silva.

Fotografie: Thomas Bakker