zaterdag 15 juli 2017

• Fc eindhoven met tien man naar een gelijkspel 1 1

FC Eindhoven met tien man naar een gelijkspel: 1-1

FC Eindhoven heeft de wedstrijd tegen FC Emmen met 1-1 gelijk gespeeld. Een goede eerste helft werd niet beloond met een doelpunt. In de tweede helft liep de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan door een doelpunt van Erixon Danso. Na de rode kaart van Tibeau Swinnen kon FC Eindhoven geen vuist meer maken. De vrije trap van Anil Koç zorgde toch nog voor een belangrijk punt.

De eerste mogelijkheden in de wedstrijd waren voor FC Eindhoven. Jinty Caenepeel was enkele malen de linksback veel te snel af, maar legde de bal niet goed terug. De derde keer was de voorzet wel goed en de rechteraanvaller bracht spits Tom Boere in stelling. Die kreeg zijn voet tegen de bal , maar de bal ging net over. In de 25ste minuut legde Jari Vandeputte aan voor een vrije trap. Keeper Dennis Telgenkamp hield het harde schot keurig uit het doel.

Het bleef maar regenen in het Jan Louwers Stadion. Van de hoopgevende voorspellingen van Buienradar was niets te merken aan de Aalsterweg. Na rust was de eerste kans voor Tom Boere, die naar binnentrok en over schoot. Wat volgde was de grootste kans tot dusver voor FC Emmen. Boy Deul werd diep gestuurd. Ruud Swinkels stond goed opgesteld en redde. FC Emmen werd sterker, wellicht door de stevige wind in de rug. Het volgende kansje was voor invaller Marnix Kolder, ook zijn schot eindigde bij Swinkels in de handen.

Na 62 minuten gespeeld te hebben, kwam FC Emmen op voorsprong. Erixon Danso kreeg de bal in de ruimte en kon rustig afmaken: 0-1. FC Eindhoven probeerde iets terug te doen. Mitchell van der Gaag zette Anil Koç, Anthony van den Hurk en Christopher Mandiangu erin. In de 73ste minuut kwam er opnieuw tegenslag. Tibeau Swinnen maakte een tackle en kreeg een rode kaart van de scheidsrechter Kooij. Jurjan Mannes dacht de uitploeg op 0-2 te zetten. Het harde afstandsschot eindigde op de lat. FC Eindhoven zocht de aanval. Het had het lastig tegen een man meer. Het was Anil Koç die enkele minuten voor tijd met een vrije trap toch nog voor een gelijkspel zorgde. Een punt waar mee geleefd kon worden in het Jan Louwers Stadion.

Mitchell van der Gaag: ‘’Op basis van de eerste helft waren wij de betere ploeg, op basis van de tweede helft was FC Emmen de betere ploeg. In het eerste half uur waren we heer en meester. Daarna verloren we steeds meer duels en de tweede bal. Gelukkig vergat FC Emmen na de rode kaart te voetballen. Een gelijkspel is een verdiend resultaat.’’

FC Eindhoven – FC Emmen 0-1 (0-0). 62. Erixon Danso 0-1 90. Anil Koç. Scheidsrechter: Joey Kooij. Gele kaart: Fries Deschilder (FC Eindhoven) Jurjan Mannes, Jens Streutker, Boy Deul (FC Emmen). Rode kaart: Tibeau Swinnen (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1.863

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Rossen, De Wilde, Van den Buijs ; Van Imschoot (62. Koç), Deschilder, Swinnen; Caenepeel, Boere (65. Van den Hurk), Vandeputte (71. Mandiangu).

FC Emmen: Telgenkamp; Siekman, Rozema, Mannes, Ten Voorde, Danso (80. Mulder), Streutker, Seip (14. Kwee), Gyasi (23. Kolder), Deul, Van Deelen.

Fotografie: Mark van Schijndel