Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven loopt tegen nederlaag aan

FC Eindhoven loopt tegen nederlaag aan

FC Eindhoven heeft de thuiswedstrijd tegen Achilles’29 met 0-1 verloren. Barry Beijer zorgde met een kopbal voor de enige treffer.


Marko Mitrovic stond voor het eerst in de basis. De Zweed kreeg ook direct een grote mogelijkheid. De bal kreeg hij niet gemakkelijk mee, waardoor het wat tijd kostte voor dat hij zijn schot kon lossen. Het grootste gevaar was daardoor al weg.
Daarna kon Milan Massop FC Eindhoven op voorsprong zetten, maar hij schrok van de mogelijkheid die hij kreeg. Daarentegen scoorde Achilles’29 wel direct haar eerste kans. Een kopbal van Barry Beijer leverde de 0-1 op.


In de tweede helft drong FC Eindhoven verder aan en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Het spel was voortdurend op de helft van de tegenstander. Grote kansen werden echter niet gecreëerd. In de 63ste minuut ging Roald van Hout de combinatie aan met Jari Vandeputte. Roald van Hout kreeg de bal terug, maar met binnenkant voet schoot hij over.
Een geplaatst schot van Jari Vandeputte vloog vervolgens voorlangs. De bezoekers uit Groesbeek wisten nauwelijks wat te creëren, maar konden met de voorsprong achterover leunen. FC Eindhoven was met vlagen slordig in de passing en had daarom moeite om er door te komen. Het bleef 0-1.

FC Eindhoven speelt volgende week op De Herdgang tegen Jong PSV. Daarna kan het zich opmaken voor de Jupiler Play-Offs. De eerste supporters hebben de tickets al bemachtigd. De tickets zijn verkrijgbaar op FC-Eindhoven.nl/tickets.


FC Eindhoven - Achilles'29 0-1 (0-1) 28. Barry Beijer 0-1. Scheidsrechter: Christan Mulder. Gele kaart: Dario van den Buijs (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 2735.


FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Van den Buijs, N'Toko, Massop; Swinnen (67. Vink), Deschilder, Vandeputte; Van Hout, Mitrovic (60. Van den Hurk), Koç (46. Kastaneer).
Achilles'29: Ter Wielen; Dingil, Beijer, Zeller, Van de Groes; Van Straaten, Dekkers, Sürmeli; Boogers, Van Steen, Popalzay.

 

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens