Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven licht opties in zevental contracten

FC Eindhoven licht opties in zevental contracten

FC Eindhoven heeft van zeven spelers de opties in het contract gelicht. Hiermee zijn deze spelers tot de zomer van 2020 verbonden aan FC Eindhoven.

Siebe Van der Heyden kwam over van KV Oostende en speelde zich snel in de basis als linker centrale verdediger van de Blauw-Witten.

Collin Seedorf kwam na een Schots avontuur terug in Nederland en speelde wedstrijden als rechtsback en als rechter centrale verdediger. Seedorf groeide al snel uit tot basisspeler.

Jay Idzes maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste als speler van de FCE Randstad Academy. In de voorbereiding groeide hij uit tot vaste selectiespeler en verdiende een contract. Idzes speelde veel op het middenveld, maar blonk tegen Sparta uit als centrale verdediger.

Karim Essikal kwam in 2018 over van Beerschot-Wilrijk. Speelde in het begin van het seizoen als rechtermiddenvelder, maar verhuisde in de winter naar de ‘6’-positie.

Samy Bourard kwam over van Sint-Truiden, moest wedstrijdritme opdoen en heeft sinds de winter een basisplek veroverd in het team van David Nascimento.

Marcelo Lopes, de Portugese aanvaller, ging het buitenlandse avontuur aan in Nederland en scoorde inmiddels vijfmaal als buitenspeler.

Alvin Daniels kwam over van SC Cambuur en vond zijn vorm terug bij FC Eindhoven. De rechtsbuiten werd regelmatig ingezet als spits en scoorde zes keer tot op heden.

FC Eindhoven is blij dat deze zeven spelers ook het komende seizoen vastliggen bij de club. De optie van Jarno Janssen werd in een eerder stadium al gelicht, nadat hij een blessure opliep. De opties in de contracten van Elisha Sam en Rodney Klooster zijn niet gelicht. Of zij bij FC Eindhoven blijven, wordt in later stadium duidelijk.

Branco van den Boomen, Ruud Swinkels, Menno Bergsen en Rigino Cicilia hebben nog een doorlopend contract tot minimaal 2020.