vrijdag 18 augustus 2017

• Fc eindhoven legt ook lommel sk over de knie 3 0

FC Eindhoven legt ook Lommel SK over de knie: 3-0

FC Eindhoven heeft de oefenwedstrijd in eigen huis tegen Lommel SK met 3-0 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Fries Deschilder, Tibeau Swinnen en Kyle De Silva.

In het Jan Louwers Stadion begonnen de Blauw-Witten sterk aan de wedstrijd. Na ruim twintig minuten was de daar mooiste aanval van de eerste helft. Via Tibeau Swinnen kwam de bal bij landgenoot Fries Deschilder. De Belg schoot de bal achter zijn standbeen op doel, maar doelman Michael Clepkens kon nog ingrijpen. Ook Mart Lieder was tweemaal bijna trefzeker, maar aan de andere kant werd Lommel SK steeds dreigender.

Richting de rust stichtte Branco van den Boomen namens FC Eindhovenhet gevaar. Met een vrije trap op de lat en een schot net over het doel was hij dichtbij een treffer. Beide teams gingen doelpuntloos de rust in.

Direct na rust kon FC Eindhoven via Tibeau Swinnen op voorsprong komen, maar wederom stond Michael Clepkens op de goede plaats. Fries Deschilder zorgde uiteindelijk een paar minuten later voor de ‘bevrijdende’ 1-0. Via de linkerkant kwam de bal in de voeten van de middenvelder en Deschilder rondde het vervolgens koel af.

Terwijl Lommel SK op zoek ging naar de gelijkmaker, met name met Sam Valcke, wist FC Eindhoven via Tibeau Swinnen de score te verdubbelen. Thomas Horsten verzorgde de assist met een voorzet van de rechterzijde. Via Kyle De Silva wist FC Eindhoven de score nog verder uit te breiden. Net als tegen Eendracht Aalst gebeurde dat op schitterende wijze door de Engelsman. Van circa 25 meter vloog de bal in de bovenhoek: 3-0.

Dat was ook meteen de uitslag van de wedstrijd. Met nog twee oefenduels te gaan (vv UNA en Al Ahli) werkt FC Eindhoven steeds meer toe naar de seizoensouverture tegen Telstar op vrijdag 18 augustus.

FC Eindhoven – Lommel SK 3-0 (0-0). 52. 1-0 Deschilder; 66. 2-0 Swinnen; 72. 3-0 Kyle De Silva.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Loof, Matthys, Kuiper (46. De Silva); Deschilder, Swinnen, Van den Boomen; Kada (76. Van Vaerenbergh), Lieder, Van Landschoot (61. Carlone)