vrijdag 19 oktober 2018

• Fc eindhoven krijgt te weinig in volendam 3 2

FC Eindhoven krijgt te weinig in Volendam: 3-2

Vrijdagavond speelde FC Eindhoven in een ijskoud Volendam de uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. Ten opzichte van vorige week moest Kyle De Silva genoegen nemen met een plaats op de bank en startte Joël Thomas voor het eerst in de basis bij de Blauw-Witten. Joël Thomas was betrokken bij beide Eindhovense doelpunten, maar het bleek niet genoeg. In de slotfase van de wedstrijd zorgde Joey Veerman voor de vijfde verliespartij op rij in uitwedstrijden voor FC Eindhoven.

FC Eindhoven was de ploeg met het eerste gevaar van de wedstrijd, maar na een mooie aanval kon Joël Thomas niet profiteren. Daarna stond Thomas Hooyberghs op zijn post toen hij een voorzet van Gerry Vlak wist weg te werken. Een aanval later zette Sebastiaan De Wilde de Volendammers de voet dwars na een snelle uitbraak.
Met iets meer dan dertig minuten op de klok kwam FC Volendam op voorsprong. Een uitbraak via Gerry Vlak en Nick Doodeman werd afgemaakt door Enzo Stroo nadat Thomas Hooyberghs de bal onbewust verlengde. Één minuut later stond het alweer gelijk dankzij Joël Thomas die het Volendam-verdediger Henny Schilder het dermate moeilijk maakte dat hij zijn eigen doelman passeerde, na een voorzet van Abdelmalek El Hasnaoui.
In de slotfase van de eerste helft behoedde Thomas Hooyberghs FC Eindhoven voor een achterstand door een inzet van Rodney Antwi te stoppen. Kort daarna legde scheidsrechter Jordy Vermeire de bal op de stip in het strafschopgebied van FC Volendam. Joël Thomas ging achter de bal staan en scoorde zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van FC Eindhoven, 1-2.

Kort na rust profiteerde FC Eindhoven bijna na slordig balverlies achterin bij FC Volendam. Even later kon Rodney Antwi bijna profiteren maar treuzelde te lang en schoot naast. Aan de andere kant zette Joël Thomas Elton Kabangu vrij voor de goal maar FC Volendam doelman Hoby Verhulst pareerde het schot.
Enkele minuten later kreeg Abdelmalek El Hasnaoui via de kluts de bal voor de voeten maar opnieuw stond Hoby Verhulst in de weg. Uit de tegenaanval die daarop volgde scoorde FC Volendam de gelijkmaker. Rochdi Achenteh verspeelde de bal waardoor Nick Doodeman zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Daarna leek FC Eindhoven weer snel te kunnen reageren na een tegengoal. Ditmaal stond de paal een hattrick voor Joël Thomas en een voorsprong voor de Blauw-Witten in de weg.
Thomas Hooyberghs hield FC Eindhoven daarna overeind door een schot van Nick Doodeman knap te pakken. Even later zorgde de koud in het veld staande Doriano Kortstam met zijn eerste balcontact bijna voor de voorsprong, maar hij kopte na een corner naast.
Drie minuten voor het einde van de wedstrijd verzuimde Nick Doodeman om te scoren en mikte te hoog. De aanval daarna was het wel raak en schoot Joey Veerman FC Volendam naar de overwinning. De eindstand in Volendam: 3-2.

Volgende week treft FC Eindhoven Fortuna Sittard in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn te verkrijgen via FC-Eindhoven.nl/tickets.

FC Volendam – FC Eindhoven 3-2 (1-2) 31. Enzo Stroo 1-0, 33. Henny Schilder (eigen doelpunt) 1-1, 44. Joël Thomas (strafschop) 1-2, 65. Nick Doodeman 2-2, 88. Joey Veerman 3-2. Scheidsrechter: Jordy Vermeire (Bel). Gele kaart: Jellert Van Landschoot (FC Eindhoven). Toeschouwers: 2910.

FC Volendam: Verhulst, Evers, Schilder, Klinkenberg, Smal (84. Kok), Veerman, Doodeman, Runderkamp (64. Ten Den), Stroo (90. Tol), Vlak, Antwi.
FC Eindhoven: Hooyberghs; Klooster (76. Kortstam), De Wilde, Matthys, Van Landschoot; Achenteh, van den Boomen, Swinnen;  El Hasnaoui, Thomas, Kabangu.

Fotografie: Johan Manders