vrijdag 25 augustus 2017

• Fc eindhoven komt snelle achterstand niet te boven 3 1

FC Eindhoven komt snelle achterstand niet te boven: 3-1

In een ijskoud Rat Verlegh Stadion is FC Eindhoven er niet in geslaagd de drie punten mee te nemen in de nieuwe spelersbus. Tegen NAC Breda werd met 3-1 verloren. De thuisploeg kwam binnen 23 minuten op een comfortabele 3-0 voorsprong via Luis Pedro (2x) en Kevin Brands. Jinty Caenepeel benutte in de tweede helft een strafschop en bracht de eindstand op het scorebord. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf Luis Pedro van NAC Breda een rode kaart.

De thuisploeg zocht vanaf het eerste fluitsignaal de weg richting het doel van Ruud Swinkels, die in de derde minuut al redding moest brengen op een schot van Mats Seuntjes. Op de aansluitende corner had de Eindhovense goalie geen antwoord. In een druk strafschopgebied bleef de bal hangen en gaf Luis Pedro het laatste tikje.

Vijf minuten later stond de 2-0 op het scorebord en was het opnieuw Pedro die scoorde. Ditmaal kopte de verdediger de bal uit een hoekschop van Uros Matic hard binnen.

De twee vroege treffers kwamen hard aan bij FC Eindhoven. De ploeg probeerde zich te herpakken, maar kreeg geen grip op de thuisploeg. Terwijl de ploeg van Marinus Dijkhuizen de bal rustig rondspeelde viel de 3-0 zomaar binnen. Kevin Brands loste een schot van afstand, dat pardoes in de korte hoek binnen viel.

Na ruim een half uur kon FC Eindhoven aanvallend iets laten zien. De eerste de beste goede aanval leverde een kans op die een treffer verdiende. Een van richting veranderd schot van Tom van Imschoot belandde via de vingertoppen van doelman Jelle ten Rouwelaar op de paal.

In de tweede helft bracht Mitchell van der Gaag Dario van den Buijs in het veld voor Sebastiaan de Wilde. Hoewel de Eindhovenaren feller op de bal verdedigden, waren de eerste kansen voor NAC Breda. Uros Matic zag een vrije trap op de paal belanden.

De wedstrijd was bijna een uur oud toen FC Eindhoven in een overtal-situatie kwam. Jinty Caenepeel kwam op rechts goed door en gaf Anthony van den Hurk een niet te missen kans. De spits werd echter door Luis Pedro naar de grond getrokken. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was onverbiddelijk, legde de bal op de stip en stuurde de tweevoudig doelpuntenmaker met rood naar de kant. Jinty Caenepeel mocht het vonnis voltrekken en stuurde Jelle ten Rouwelaar naar de verkeerde hoek: 3-1.

Na de man-méér-situatie drukte FC Eindhoven meer aan, maar wist het niet te scoren. Kansen kreeg de ploeg nog wel. Anil Koç schoot tien minuten voor tijd van buiten de zestien meter en verraste bijna de goalie van NAC Breda. De bal ging rakelings langs de paal het zijnet in.

Jinty Caenepeel werd vijf minuten voor tijd diep gestuurd en zag zijn inzet met een boog net naast gaan. De laatste goede kans was voor Anil Koç, maar zijn schoot werd door Ten Rouwelaar tot corner verwerkt.

Marinus Dijkhuizen, trainer van NAC Breda vindt FC Eindhoven een goed voetballende ploeg. "Ik vind ze verder dan FC Volendam. We hadden  afgesproken flink gas te geven meteen vanaf het begin. Fysiek spelen en FC Eindhoven niet in het spel laten komen. Dat viel goed uit. Ik ben een tevreden trainer. Na de rode kaart en de penalty hebben we de wedstrijd volwassen uitgespeeld.

"Ik denk dat NAC Breda verdiend gewonnen heeft", zegt FC Eindhoven-trainer Mitchell van der Gaag: "We wilden de beginfase van de wedstrijd goed doorkomen. Wanneer je dan na 8 minuten met 2-0 achter staat, weet je dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden. Bij de 3-0 was de wedstrijd gespeeld. De tweede helft maak je nog wel de 3-1, maar veel meer kansen hebben we niet gecreëerd. Het zal vrijdag absoluut beter moeten."

Met vrijdag doelt Van der Gaag de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Het duel tegen de koploper van de Jupiler League wordt gespeeld in het Jan Louwers Stadion en begint om 20.00. Kaarten zijn on line verkrijgbaar via de ticketshop

NAC  Breda - FC Eindhoven 3-1 (3-0) 3. Luis Pedro 1-0, 8. Luis Pedro 2-0, 23. Kevin Brands 3-0, 60. Jinty Caenepeel 3-0 (strafschop). Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük. Rode kaart: Luis Pedro (NAC Breda). Gele kaart: Milan Massop, Tom van Imschoot, Anil Koç, Jinty Caenepeel (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 12100.

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Mulder, Pedro, Dingsdag, Van der Weg; Suk, Stam, Matic; Seuntjens (89. Verbeek), Brands (76. Ars), Lazic.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N'Toko, De Wilde (46. Van den Buijs), Massop; Van Imschoot (69. Vandeputte), Deschilder, Swinnen; Caenepeel, Van den Hurk, Van Hout (61. Koç).

Fotografie: PRO SHOTS / Gino van Outheusden