Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven knokt zich naar eerste overwinning 1 2

FC Eindhoven knokt zich naar eerste overwinning: 1-2

Door een 1-2 overwinning op RKC Waalwijk heeft FC Eindhoven de eerste drie punten van het seizoen binnengehaald. Namens de Eindhovenaren scoorden Mart Lieder en Kyle de Silva. 

Bij FC Eindhoven begon Ivo Rossen op het middenveld in de basis. Aanwinst Rafael Uiterloo startte naast Mart Lieder in de spits. In het begin waren beide teams redelijk gelijkwaardig aan elkaar. De thuisploeg kreeg een kans via Roel van de Sande, FC Eindhoven een kans via Mart Lieder. 

Na 33 minuten viel de bevrijdende 0-1. Mart Lieder kon binnentikken na een uitstekende actie van Rafael Uiterloo. Daarna leek FC Eindhoven de grip op de wedstrijd te krijgen. De bal bleef in de ploeg en er werd druk vooruit gezet. Na rust had Mart Lieder dé kans op 0-2, maar de goede vrije trap van captain Dario van den Buijs werd over het doel verwerkt. 

Daarna kreeg FC Eindhoven het steeds lastiger. RKC Waalwijk zocht de aanval, FC Eindhoven zakte in. Ruud Swinkels greep fantastisch in bij een poging van Johan Voskamp. Via de vingertoppen eindigde de bal op de lat. RKC bleef aanzetten. Toch werden er geen grote kansen weggegeven door de ploeg van Ricardo Moniz. Een voorzet van Moussa Sanoh belandde na een goede redding van Ruud Swinkels nog op de lat. 

In de 85ste minuut gaf invaller Tibeau Swinnen de bal mee aan Kyle de Silva, die na een loopactie rustig bleef oog in oog met doelman Tamati Williams: 0-2. Het eerste doelpunt van Kyle de Silva in het shirt van FC Eindhoven. In de extra vijf minuten tijd scoorde Pieter Langedijk nog de 1-2. De spanning werd groot, maar FC Eindhoven knokte zich er doorheen. De drie punten waren binnen. 

Ricardo Moniz: ''Ben blij met deze overwinning. RKC is een goede ploeg met veel keus voorin. We begonnen met 4-3-3, we deden daarin concessies. Rossen heeft uitstekend gespeeld voor de verdediging. Met 0-1 gingen we de rust in, maar daarna zakten we terug. Door een goede loopactie van De Silva kwamen we met 0-2 voor. In de vijf minuten extra tijd was het nog billenknijpen. Vandaag ging het om het resultaat.''

RKC Waalwijk - FC Eindhoven 1-2 (0-1) 33. Mart Lieder 0-1, 85. Kyle de Silva 0-2, 90+2  Pieter Langedijk 1-2. Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof. Gele kaarten: Nando Wormgoor en Dwayne Green (beiden RKC Waalwijk), Kyle de Silva (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 2100.

 

RKC Waalwijk: Williams; Ndefe, Wormgoor, Greene, Van de Sande (76. Van Sonsbeek), Voskamp (70. Sanoh), Anderson (76. Mezghrani), Langedijk, Benson, Rienstra, Green. 
FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Sprockel (86. De Wilde), Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Rossen, De Silva; Bousbiba (81. Swinnen), Lieder, Uiterloo. 


Fotografie: Pro Shots | Toin Damen