vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven klaar voor brabantse derby

FC Eindhoven klaar voor Brabantse derby

FC Eindhoven maakt zich deze week op voor een ware Brabantse derby. In het Jan Louwers Stadion spelen de Blauw-Witten vrijdag tegen FC Den Bosch. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Trainer Jean Paul de Jong: “FC Den Bosch heeft de ‘flow’ te pakken, dus we zijn gewaarschuwd.”

Weinig goals
De laatste ontmoetingen tussen de twee ploegen waren weinig doelpuntrijk. In 2014 speelden FC Eindhoven en FC Den Bosch twee keer tegen elkaar: beide duels eindigden in een 0-0 eindstand. Volgens De Jong kan FC Den Bosch lastig zijn om tegen te spelen. “Vorig seizoen wonnen we de eerste wedstrijd met 3-1, daarna werd het 0-0. Tijdens sommige fases speelden we beresterk, we kenden ook mindere fases”, zegt de coach.

FC Den Bosch in vorm
De Bosschenaren zijn momenteel prima in vorm. Al drie wedstrijden op rij nam FC Den Bosch de drie punten mee naar huis. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar De Jong gelooft dat zijn selectie er klaar voor is. “We hebben hard getraind. We merkten vooral dat we vaak een hoog percentage balbezit en veel mogelijkheden voor het doel hadden, maar toch weinig goals scoorden. We willen vooral het rendement verhogen en daar hebben we tijdens de training ook het accent opgelegd.”

Bij FC Eindhoven is Sebastiaan de Wilde terug van een blessure. Tibeau Swinnen is daarom uit de selectie gelaten. Ook Chiel Kramer zit niet bij de selectie aankomende vrijdag. Hij raakte geblesseerd aan zijn enkel. Onze nieuwe doelman Paul van der Helm zit daarom voor de eerste keer in de selectie.

De wedstrijdselectie:
Paul Beekmans, Tom Boere, Branco van den Boomen, Jason Bourdouxhe, Fries Deschilder, Timothy Durwael, Maxime Gunst, Torino Hunte, Junior Lima dos Santos, Diego Karg, Paul van der Helm, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Chiro N’Toko, Ivo Rossen, Joey Sleegers, Jens van Son, Sebastiaan de Wilde.