vrijdag 20 oktober 2017

• Fc eindhoven in oefenduel nipt langs jong vitesse

FC Eindhoven in oefenduel nipt langs Jong Vitesse

De reserves van FC Eindhoven hebben Jong Vitesse dinsdagmiddag met 3-2 verslagen. Via doelpunten van Van de Velde, Uiterloo en De Wilde trokken de Blauw-Witten de zege over de streep tegen de beloftes van Vitesse.

In een zonnig Jan Louwers Stadion was FC Eindhoven het merendeel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Jonathan Rowell stond samen met Tibeau Swinnen op het middenveld. Verder deden maakten drie jeugdspelers speelminuten. Het overwicht in de beginfase resulteerde dan ook gauw in een 1-0 voorsprong. Na twintig minuten scoorde Tibo van De Velde met een fraai afstandsschot de openingstreffer. Nog geen tien minuten later scoorde Rafael Uiterloo de tweede van de middag. De spits schoof de bal simpel langs de Arnhemse doelman. Jong Vitesse deed voor rust nog wat terug, waardoor de spanning in het duel bleef.

Na de thee namen de Blauw-Witten wat gas terug en lieten ze de Arnhemmers wat beter in de wedstrijd komen. Dit resulteerde echter niet in uitgespeelde kansen. Aan de andere kant was Daoud Bousbiba met enkele superieure acties zijn tegenstander te slim af, maar schortte het aan een doelpunt. Uit een corner scoorde verdediger Sebastiaan de Wilde Eindhovens derde. Jong Vitesse deed een kleine tien minuten voor tijd nog wat terug door de 3-2 aan te tekenen, maar verder dan dat kwamen de Gelderlanders niet.