zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven in extremis naast fc twente 1 1

FC Eindhoven in extremis naast FC Twente: 1-1

Voor de derde opeenvolgende keer heeft FC Eindhoven niet verloren. Na de 0-0 in Kerkrade tegen Roda JC en de 0-3 zege bij Jong Ajax hielden de Blauw-Witten een punt over tegen titelkandidaat FC Twente. In eigen huis kopte Collin Seedorf in extremis de verdiende 1-1 tegen de touwen. Jay Idzes kreeg van scheidsrechter Erwin Blank een rode kaart.


Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en namen weinig risico. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van FC Twente. Aitor Cantalapiedra werd bereikt op de rand van de zestienmeter. Het schot van de Spanjaard werd makkelijk verwerkt door Ruud Swinkels. FC Eindhoven begon hierna ook beter te combineren, dit leidde niet tot grote kansen voor de Blauw-Witten. 
FC Eindhoven kreeg in de eerste helft veel corners, maar het lukte de Eindhovenaren niet om gevaarlijk te worden uit deze standaardsituaties. 
Vlak voor rust kreeg FC Twente een grote kans op de openingstreffer. Na een goede aanval lukte het Matthew Smith niet om de teruggelegde bal op doel te schieten.


Na rust was, net als in de eerste helft, de eerste kans voor de Tukkers. Aitor Cantalapiedra schoot een meter over nadat hij goed naar binnen was gekomen vanaf de rechterkant. Even later was de Spanjaard alsnog succesvol. Een vrije trap van Cantalapiedra viel zomaar binnen bij de tweede paal, nadat niemand de bal meer aanraakte.
Aan de andere kant werd het bijna 1-1 toen een voorzet van Elton Kabangu bijna tot doelpunt gepromoveerd werd door Twente-verdediger Nacho Monsalve. In de daaropvolgende corner belandde de inzet van Siebe Van der Heyden op de paal.  
Met het inbrengen van de boomlange Elisha Sam ging David Nascimento in het tweede gedeelte van de tweede helft opportunistischer spelen. Dit leidde wel tot gevaar maar niet tot écht grote kansen van FC Eindhoven. 
In de 74e minuut kreeg Jay Idzes een directe rode kaart na een ongelukkige overtreding op Jari Oosterwijk. Ondanks dat FC Eindhoven met een minder op het veld stond waren de betere kansen voor de Blauw-Witten. Zo schoot de ingevallen Samy Bourard net naast. 
In de blessuretijd kreeg FC Twente een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Het lukte Aitor Cantalapiedra echter niet om Ruud Swinkels voor de tweede keer te passeren. In de absolute slotfase maakte FC Eindhoven de verdiende gelijkmaker. Collin Seedorf wist te scoren uit een corner door de bal hard voor Joël Drommel in het doel te koppen: 1-1.


Volgende week staat de uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen op het programma. Tickets zijn verkrijgbaar via fceuitkaarten.nl.


FC Eindhoven – FC Twente 1-1 (0-0) Scheidsrechter: Erwin Blank. Rode kaart: 75. Jay Idzes (FC Eindhoven). Gele kaart: Marcelo Lopes, Augustine loof, Niels Raaijmakers (FC Eindhoven), Tim Hölscher, Aitor Cantalapiedra, Ricardinho da Silva (FC Twente). Toeschouwers: 2.507.
Bijzonderheid: Assistent-trainer Pascal Maas kreeg een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding.


FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal (84. Janssen), Daniëls, Kabangu, Van den Boomen, Loof, Lopes (70. Sam), Raaijmakers (79. Bourard), Idzes. 
FC Twente: Drommel, Ricardinho, Cantalapiedra, Boere (66. Oosterwijk), Zekhnini (84. Bapoh), Hölscher, Espinosa, Smith, Gonzalez (54. Monsalve), Bijen, Ramos.

 

Fotografie: Johan Manders