zaterdag 15 juli 2017

• Fc eindhoven houdt punt over aan duel met mvv maastricht

FC Eindhoven houdt punt over aan duel met MVV Maastricht

FC Eindhoven heeft aan de uitwedstrijd met MVV Maastricht een punt overgehouden. Beide ploegen kwamen zondagmiddag in De Geusselt niet tot scoren: 0-0. Ondanks een rode kaart in de slotfase voor MVV’er Ricardo Ippel konden de Blauw-Witten niet meer met de winst aan de haal gaan.

Net als vorige week voerde Ricardo Moniz ook in de wedstrijd tegen MVV Maastricht enkele wijzigingen in de opstelling door. Verrassende verschijning aan de aftrap was Jonathan Rowell. De Engelsman mocht voor het eerst sinds lange tijd in de basis beginnen. Ook Sebastiaan de Wilde en Jari Vandeputte keerden terug in het elftal. Zij kregen de voorkeur boven Thomas Horsten en Tibo van de Velde.
De eerste grote kans was na zo’n tien minuten spelen voor Jari Vandeputte. De Belg ging goed door op de linksback van MVV Maastricht, veroverde de bal, maar kon vanaf de achterlijn geen ploeggenoot meer bereiken. Daarna kwam de thuisploeg enkele keren gevaarlijk voor het doel. Via onder meer Ricardo Ippel en Thomas Verheydt wisten de Maastrichtenaren het net echter niet te vinden.
De grootste kans voor MVV kwam tot stand in de 33e minuut, toen Thomas Verheydt in korte tijd twee keer met een kopbal het doel onder vuur nam. Waar keeper Ruud Swinkels eerst nog hulp kreeg van de buitenkant van de paal, kon hij de tweede keer zelf redding brengen. Aan de andere kant kon FC Eindhoven het doel, ondanks een redelijk evenwichtig spelbeeld, maar moeilijk vinden. Een vrije trap van Dario van den Buijs en een zacht schot van Alemão waren de grootste wapenfeiten.

In de tweede helft waren het de Limburgers die meer en meer aan begonnen te dringen richting het doel van Ruud Swinkels. FC Eindhoven kwam er het eerste kwartier na rust nog maar weinig aan te pas. Echt grote kansen leverde dit echter niet op voor de thuisploeg. Joeri Schroijen was nog het dichtst bij een treffer, maar Swinkels kwam attent zijn doel uit.
Toch bleef MVV druk houden op de helft van FC Eindhoven. Dit veranderde in de 78e minuut, toen MVV met tien man kwam te staan. Ricardo Ippel kreeg na een overtreding op Fries Deschilder zijn tweede gele kaart en kon inrukken.
Hierop volgde een eindfase met wat kansen voor FC Eindhoven. Zo kreeg de ingevallen Tibo van de Velde in de 82e minuut een goede kans toen hij een diepe bal over het doel van Bo Geens schoot. Een minuut later ging de bal na een kopbal van Rai Vloet opnieuw over het doel. Ook Maxime Gunst en Mart Lieder konden in de slotfase hun mogelijkheden niet meer verzilveren. Hiermee eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0.

FC Eindhoven blijft daardoor staan op plaats negen van de ranglijst. Aankomende vrijdag wacht opnieuw een lastige uitwedstrijd wanneer de ploeg van Ricardo Moniz op bezoek gaat bij nummer twee Jong Ajax.

MVV Maastricht - FC Eindhoven 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Martin Pérez. Rode kaart: 78. Ricardo Ippel (MVV Maastricht, 2x geel) Gele kaart: Thomas Verheydt (MVV Maastricht), Rai Vloet (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 4681.

MVV Maastricht: Geens; Ciranni, Kuipers, Pereira, Labylle; Nys, Ippel, Schroijen; Pedro (79. Shermaine Martina), Verheydt (90+1. Shermar Martina), Nwakali.
FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde (76. Loof), Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Rowell; Vloet, Alemão (65. Van de Velde), Lieder, Vandeputte (90+2. De Silva).

Fotografie: Pro Shots | Paul Roling