dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven houdt opnieuw de punten in eigen huis 4 1

FC Eindhoven houdt opnieuw de punten in eigen huis: 4-1

FC Eindhoven heeft met 4-1 gewonnen van Almere City FC. Sebastiaan de Wilde zette FC Eindhoven al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust bracht Arsenio Valpoort de bezoekers echter weer op gelijke hoogte. Mede door een Almeerse rode kaart vlak voor rust kon FC Eindhoven de tweede helft het heft in handen nemen. Na de bevrijdende treffer van Alemão liep de score via twee prachtige goals van Mart Lieder en Jari Vandeputte op naar 4-1 voor de Blauw-Witten.

Al in de achtste minuut van de wedstrijd leek FC Eindhoven op 1-0 te komen, maar een doelpunt van Rafael Uiterloo werd afgekeurd wegens een overtreding op verdediger Lars Nieuwpoort. Niet veel later kwam de ploeg van Ricardo Moniz dan toch op voorsprong. Een strak indraaiende vrije trap van aanvoerder Dario van den Buijs belandde pardoes voor de voeten van Sebastiaan de Wilde. De Belgische middenvelder was alert en tekende de 1-0 aan. Na de openingstreffer liet FC Eindhoven de gasten wat beter in de wedstrijd komen. Van vloeiende en uitgespeelde aanvallen van de thuisploeg was nauwelijks meer sprake. Integendeel, Almere City drong aan op de gelijkmaker. Via schoten van Jeffrey Rijsdijk en Arsenio Valpoort waren de Polderbewoners dicht bij de gelijkmaker, maar Ruud Swinkels stond telkens goed opgesteld.
Een kleine tien minuten voor rust werd door Ricardo Moniz al de eerste wissel toegepast. Tibo van de Velde verliet het veld voor Jari Vandeputte. Luttele minuten later leek FC Eindhoven op 2-0 te komen, maar arbiter Jeroen Manschot keurde opnieuw een Eindhovense treffer af.
In de 42e minuut van het duel werd de stand dan toch gelijk getrokken door Arsenio Valpoort. De aanvaller leek de bal in buitenspelpositie in het lege doel te glijden, maar het buitenspel werd opgeheven door een Eindhovense verdediger. Direct na de 1-1 ging FC Eindhoven weer op zoek naar de voorsprong. Uit een corner kopte Vloet richting doel, maar de bal werd letterlijk uit het doel geslagen door linksback Paul Quasten. Een rode kaart en penalty volgde, maar de strafschop werd gemist door Dario van den Buijs. De ruststand bleef hierdoor steken op 1-1.

De rode kaart vlak voor rust dwong Almere City FC ertoe iets meer terug te zakken in de tweede helft. Via Jinty Caenepeel kwam FC Eindhoven in de 54e minuut dicht bij de voorsprong. Een afgeslagen voorzet werd door de Belg op de slof genomen, maar gepakt door doelman Chiel Kramer. Een minuut later was Almere City FC op de counter ook gevaarlijk. Arsenio Valpoort werd weggestuurd, maar Ruud Swinkels kon zijn schot in de verre hoek nog net aantikken.
Hierna volgde een fase met kansen voor beide doelen. Toch kreeg FC Eindhoven, naar mate de tweede helft vorderde, steeds meer de overhand. Dit resulteerde in de 74e minuut dan ook in de bevrijdende treffer van invaller Alemão. De Braziliaan, die terugkeerde van een schorsing, kon een voorzet simpel intikken en FC Eindhoven op voorsprong zetten.
Vier minuten later was het Mart Lieder die de wedstrijd op prachtige wijze besliste. Na terugleggen van Jinty Caenepeel schoot de spits de bal rechtsboven in het kruis. Het slotakkoord, in de 90e minuut, was nóg mooier. Jari Vandeputte vond met een prachtig afstandsschot de verre kruising en bepaalde de eindstand op 4-1.

FC Eindhoven - Almere City FC 4-1 (1-1) 12. Sebastiaan de Wilde 1-0, 41. Arsenio Valpoort 1-1, 72. Alemão 2-1, 77. Mart Lieder 3-1, 90. Jari Vandeputte 4-1. Scheidsrechter: Jeroen Manschot. Rode kaart: 45+1. Paul Quasten (Almere City FC). Gele kaart: Lars Nieuwpoort, Gaston Salasiwa (Almere City FC). Aantal toeschouwers: 2423.
Bijzonderheid: 45+1. Dario van den Buijs mist een strafschop.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten (57. Loof), Van den Buijs, De Wilde, Gunst; Deschilder, Vloet; Caenepeel, Uiterloo (72. Alemão), Lieder, Van de Velde (36. Vandeputte).
Almere City FC: Kramer; Van Buuren (46. Mac-Intosch), Mirani, Nieuwpoort, Quasten; Rijsdijk (46. Vet), Overtoom, Salasiwa; Valpoort (77. Van der Water), MacDonald, Ahannach.

Fotografie: Johan Manders