vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven houdt de drie punten in eigen huis

FC Eindhoven houdt de drie punten in eigen huis

De avond begon vanavond feestelijk in Eindhoven. Er werden namelijk een aantal Bronzen Stieren uitgereikt. Zo ontving Jinty Caenepeel de Bronzen Stier voor “beste talent van de derde periode”. Ook Mitchell van der Gaag mocht een Stier in ontvangst nemen, namelijk die van “beste trainer van de derde periode”. Tot slot kreeg ook Telstar speler Tarik Tissoudali de Bronzen Stier. Hij werd afgelopen week verkozen tot “beste speler van de derde periode”.

De eerste serieuze kans van de wedstrijd kwam van de voet van Jinty Caenepeel. De rechtsbuiten schoot de bal in de zeventiende minuut op de buitenkant van de paal. Ongeveer tien minuten later was het de beurt aan Telstar om het doel van Eindhoven onder vuur te nemen. Maar de vrije kop kans voor Tarik Tissoudali bleef onbenut. De tweede kans voor de Blauw-Witten kwam uit een corner verdiend door goed doorzetten van Caenepeel. Deze corner kwam op het hoofd van Milan Massop terecht, maar hij kon het doel niet vinden. Twee minuten later was er weer een kopkans voor de Blauw-Witten, in dit geval wist Tom Boere de bal niet tussen de palen te krijgen. De tweede kans voor Telstar was ook voor linksbuiten Tissoudali, maar zijn actie werd op de lijn gekeerd  door Thomas Horsten. In de 33ste minuut zet Wimilio Vink goed druk. Hij verovert de bal, maar kan Jinty Caenepeel net niet goed genoeg bedienen. Hierdoor strandt het schot van Caenepeel op keeper Wesley Zonneveld. Een paar minuten later was Milan Massop weer gevaarlijk met zijn hoofd, na een goede vrije trap van Dario van den Buijs. Deze kans eindigde op de buitenkant van de paal. Na een aantal kansen gingen de ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon met een paar kleine kansjes voor de Blauw-Witten. In de 48ste minuut kon Gervane Kastaneer met zijn linkerbeen de goal niet vinden, zijn schot ging voorlangs. Twee minuten later leek Ruud Swinkels een afstandsschot makkelijk te pakken, maar doordat hij de bal losliet wordt het toch nog spannend. Hij herstelde gelukkig zijn fout goed. Tien minuten later bleef een vrije trap van Dario van den Buijs hangen, Chíro N’Toko kon de bal uiteindelijk niet binnenwerken. In de 61ste minuut leek Thomas Horsten de bal makkelijk terug te kunnen koppen op Swinkels. Echter was zijn kopbal te kort, hierdoor kon Tarik Tissoudali met een boogbal aantekenen voor de 0-1.

Na de goal werd er meteen gewisseld bij de Blauw-Witten: Tom Boere werd vervangen door Anthony van den Hurk. Dario van den Buijs gaf de bal op een presenteerblaadje, waar Van den Hurk dan ook graag gebruik van maakte. Met een kopbal zorgde hij direct voor de gelijkmaker. Vijftien minuten later gaf Dario van den Buijs zijn tweede assist, ditmaal kon Chiró N’Toko uit een corner de 2-1 scoren. FC Eindhoven werd in de slotfase nog onder druk gezet door Telstar, maar kwam niet meer in de problemen.

Mitchell van der Gaag was na afloop van het duel tevreden:"Het was een verdiende overwinning. Het veldspel was weer beter. We maken het onszelf moeilijk door de tegengoal te incasseren. Uiteindelijk maken we de doelpunten dan toch uit standaardsituaties. Dario van den Buijs heeft een hele goede trap. Dat is ook vaak belangrijk in de opbouw. Je ziet in een wedstrijd als vandaag weer dat we iedereen nodig hebben."

Na een goede comeback blijven de punten vanavond dus in Eindhoven en kan er toegewerkt worden naar de derby van volgende week tegen Helmond Sport. Jij kunt nog meer naar Helmond! Lees hier meer over de derby.

FC Eindhoven – sc Telstar 2-1 (0-0) 61. Tarik Tissoudali 0-1, 63. Anthony van den Hurk 1-1, 76. Chiró N’Toko 2-1, Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. Gele kaart: Gervane Kastaneer, Anthony van den Hurk, Tibeau Swinnen, Jinty Caenepeel (FC Eindhoven). Bryan Ottenhoff, Anthony Correia (sc Telstar) Aantal toeschouwers: 2.872.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N’Toko, Van den Buijs, Massop; Van Imschoot, Vink (88. Rossen), Swinnen; Caenepeel, Boere (62. Van den Hurk), Kastaneer (67. Van Hout).

SC Telstar: Zonneveld, Ottenhoff, van den Houten, Korpershoek (57. Correia), Serrarens, Keurntjes, Ajnane (75. Tutuarima), van den Broek, Tissoudali, van Berkel (87. Uiterloo), Lilipaly

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens