vrijdag 22 september 2017

• Fc eindhoven haalt een punt op in emmen

FC Eindhoven haalt een punt op in Emmen

De eerste uitwedstrijd van het seizoen bij FC Emmen was ook meteen de verste. In de JenS Vesting bleven de Blauw-Witten opnieuw steken op een gelijkspel. Na de 2-2 van vorige week tegen SC Telstar, werd het nu 1-1 tegen FC Emmen. Wilfred van Leeuwen liet zijn ploeg ongewijzigd op een positie na, Elton Kabangu begon op de plaats van Tarik Kada.

Na een evenwichtige openingsfase was het Emmen met het eerste schotje van de wedstrijd, ruim naast. De tweede kans van de wedstrijd was ook voor FC Emmen, Ruud Swinkels moest reddend optreden na een schot van Glenn Bijl. Enkele minuten later kon de ploeg van trainer Dick Lukkien gevaarlijk worden via een vrijetrap; Youri Loen schoot net over.
De eerste kans voor de Blauw-Witten was voor Mart Lieder, die de bal net over het doel heen kopte. Na 31 minuten spelen kreeg Jellert Van Landschoot een grote kans. Een snelle uitbraak via Mart Lieder en Elton Kabangu gaf de kans aan de Belg, die recht op doelman Dennis Telgenkamp van FC Emmen schoot. In deze fase van de wedstrijd kwam FC Eindhoven steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde onder meer in een schotkans voor Mart Lieder.  Enkele minuten later kwam FC Eindhoven dan ook op voorsprong; na een prachtige pass van basisdebutant Elton Kabangu kon Mart Lieder de 0-1 binnen schieten.

FC Emmen begon goed aan de tweede helft en dit resulteerde in een vrije trap op de rand van de zestien. Youri Loen schoot rakelings over het doel van Ruud Swinkels. In diezelfde minuut wist FC Emmen de stand gelijk te trekken. Nick Bakker kon de 1-1 binnen schieten nadat de bal bleef hangen in het strafschop gebied van FC Eindhoven. FC Emmen bleef gevaar stichten, nu via een schot Micheal Chacon.
Na ruim een uur spelen was het FC Eindhoven dat even aanzette. De Eindhovenaren konden dan ook gevaarlijk worden via een corner, Augustine Loof kon de bal net niet genoeg richting meegeven. De Emmenaren namen het initiatief enkele minuten later over met enkele kleine kansen. Eerste wissel aan de zijde van FC Eindhoven, Kyle de Silva kwam in het veld voor Nicky Kuiper na 67 minuten spelen. Een minuut na de wissel werd Jellert Van Landschoot gevaarlijk, maar zijn schot mistte richting.
Met nog een kwartier te spelen kreeg Mart Lieder een enorme kans op 1-2 na een voorzet van Elton Kabangu. Dennis Telgenkamp bracht stijlvol redding op een kopbal van dichtbij. FC Emmen werd hierna gevaarlijk via een voorzet van Glenn Bijl, Ruud Swinkels bokste de bal weg maar door een overtreding van Tibeau Swinnen kreeg FC Emmen een vrije trap. Micheal Chacon mikte de bal net naast het doel van de doelman van FC Eindhoven.
In de slotfase van de wedstrijd kon Cas Peters alleen naar het doel maar Ruud Swinkels pareerde zijn schot. Beide ploegen bleven kans maken op de drie punten in een helft met veel kansen. Zo schoot Alexander Bannink nog in de korte hoek maar Ruud Swinkels redde. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg FC Eindhoven een vrijetrap aan de zijkant van het veld. Hervé Matthys zag de bal net aan zich voorbij gaan. De ploeg van Wilfred van Leeuwen werd in de blessuretijd nog gevaarlijk via een schot van Elton Kabangu.
Eindstand na een tweede helft met veel kansen voor beide ploegen bleef 1-1.

Over een week treft FC Eindhoven NEC in Nijmegen.

FC Emmen - FC Eindhoven 1-1 (0-1) 37. Mart Lieder 0-1, 50. Nick Bakker 1-1. Scheidsrechter: Christiaan Bax. Gele kaart: Nick Bakker (FC Emmen), Kyle de Silva (FC Eindhoven). Toeschouwers: 3540.

FC Emmen: Telgenkamp; Veldmate, Klok, Ben Moussa (81. Huizing), Bannink, Peter, Veendorp, Bakker, Chacon, Bijl, Loen (75. Hemmen).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Loof, Matthys, Kuiper (66. De Silva); Swinnen Deschilder, Van den Boomen; Van Landschoot, Lieder, Kabangu.

Fotografie: Johan Manders