vrijdag 18 augustus 2017

• Fc eindhoven geeft voorsprong in almere uit handen 2 1

FC Eindhoven geeft voorsprong in Almere uit handen: 2-1

FC Eindhoven heeft maandagavond verloren van Almere City FC. Het werd 2-1 in het voordeel van de Almeerders. FC Eindhoven kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Fries Deschilder, maar kon niet doordrukken. Door doelpunten van Sander Keller en Tim Receveur hield Almere City FC alsnog de punten in eigen huis.

FC Eindhoven begon sterk aan de wedstrijd. De eerste echte kans voor FC Eindhoven was meteen raak. In de achtste minuut kreeg Fries Deschilder de bal in de kluts voor zijn voeten en plaatste hij de bal rustig voorbij Almere doelman Etemadi: 0-1. Van Almere City FC kwam er direct reactie met enkele kleine mogelijkheden. Maar die storm ging snel liggen. In de 22ste minuut was er een hoekschop van Maxime Gunst. Een volledig vrijstaande Jens Van Son kopte goed naar de grond, maar doelman Agil Etemadi tikte de bal net over de lat. De daarop volgende hoekschop resulteerde in een vrije schietkans voor Branco van den Boomen, die wederom gered wordt door de keeper.

FC Eindhoven zette door. De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Fries Deschilder. Met een weergaloze dribbel gevolgd door een schot, dwong hij de goed spelende keeper van Almere alweer tot een redding. In de rebound was hij er eveneens als de kippen bij om het schot van Joey Sleegers af te weren. Dit was het wat FC Eindhoven betreft voor de rust. Alleen Almere City was nog een keer gevaarlijk met een één-twee die Tim Receveur plots alleen voor Muyters zette, laatstgenoemde wist de bal uit zijn doel te houden.

De 2e helft ging nog maar net van start en daar was Norichio Nieveld al met een schot vanaf ongeveer 30 meter, dat maar net naast ging. In het begin van de 2e helft was het alweer FC Eindhoven met het initiatief, alweer Fries Deschilder met een schot dat gekeerd werd door de doelman. Het was dan ook volledig tegen de verhouding in dat Almere City de gelijkmaker scoorde. Bij een hoekschop werd Sander Keller vrijgelaten, die de bal in de hoek kopte. Eindhoven voerde de druk meteen weer op. Dit resulteerde in de 61e minuut alweer in een grote kans. Die werd deze keer naast het doel geschoten door Tom Boere.

Bij het ingaan van de 78ste minuut mocht de net ingevallen Torino Hunte voor de eerste keer aanleggen. Zijn gekraakte schot was gevaarlijker dan het er in eerste instantie uitzag en werd gered door doelman Agil Etamadi. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Tim Receveur dacht daar anders over, in de slotminuten zette hij Almere City op voorsprong. Hij werkte een voorzet vanaf links in het doel en zette zijn ploeg op voorsprong. FC Eindhoven ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een aantal kleine mogelijkheden kwam het niet. Een zure nederlaag voor FC Eindhoven, dat 60 minuten goed voetbal bracht maar het in het laatste half uur liet afweten.

Jean-Paul de Jong: ‘’Na de nederlaag tegen Roda JC Kerkrade zijn we met revanchegevoelens naar Almere gereisd. Een dik uur lang hebben we FC Eindhoven gezien met initiatief aan de bal, met mogelijkheden tot de 0-2. We kwamen goed uit kleedkamer, iedereen wachtte op de 0-2. Zuur dat uit spelhervatting de gelijkmaker viel, daarna ging Almere City FC er meer in geloven. We hebben aanvallend gewisseld, maar dan valt de 1-2. In de eindfase hebben we de wedstrijd weggegeven.’’

Fred Grim: ‘’Twee voetballende ploegen. Daar staat FC Eindhoven om bekend. FC Eindhoven was in de eerste helft veel feller. We kregen na de 1-1 meer vertrouwen en dan gaat alles beter. Toen kreeg FC Eindhoven de deksel op de neus. We zijn erg blij met de overwinning.’’

Almere City FC – FC Eindhoven 2-1 (0-1) 9. Fries Deschilder 0-1. 60. Sander Keller 1-1. 88. Tim Receveur 2-1 . Scheidsrechter: Richard Liesveld. Gele kaart: Jason Oost, Cees Toet, Vincent Janssen (Almere City FC), Noricio Nieveld, Branco van den Boomen, Timothy Durwael (allen FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 844.

Almere City FC: Etemadi, Bouma, Toet, Boldewijn (66. Dissels), Kip (84. De Kogel), Oost (70. Sneijder), Hoefdraad, Receveur, Janssen, Salasiwa, Keller.
FC Eindhoven: Muyters; Durwael, Nieveld, De Wilde, Gunst; Van Son (85. Karg), Van den Boomen, Deschilder; Bourdouxhe (80. Dos Santos), Boere, Sleegers (69. Hunte).

Fotografie: PRO SHOTS / Menno Ringnalda