vrijdag 25 augustus 2017

• Fc eindhoven geeft nac breda pak slaag 6 2

FC Eindhoven geeft NAC Breda pak slaag: 6-2

De laatste thuiswedstrijd van 2016 is voor FC Eindhoven geëindigd in een klinkende overwinning op NAC Breda. Ruim 3000 toeschouwers zagen acht doelpunten, waarvan zes voor de Blauw-Witten. Jinty Caenepeel maakte twee treffers. De overige doelpunten kwamen op naam van Mart Lieder, Alemão, Van den Buijs en Vloet. Dessers en Haemhouts scoorden tegen.

FC Eindhoven en NAC Breda begonnen beide met zeer aanvallende intenties aan de wedstrijd. Dit resulteerde al na zes minuten in een grote kans voor de Blauw-Witten. Caenepeel ging goed door over rechts, maar Rai Vloet kon zijn lage voorzet niet binnen lopen.
Nog geen minuut later viel er ook voor de bezoekers uit Breda een grote kans te noteren. Een voorzet van Giovanni Korte kwam bij Olivier Rommens terecht, maar zijn schot belandde een meter naast de goal.
Na ruim tien minuten opende Jinty Caenepeel de score voor FC Eindhoven. Rai Vloet stuurde Caenepeel diep en de Belg schoot de bal behendig in de verre hoek.
Een kwartier later werd de score verdubbeld. Na een goede actie van Augustine Loof kwam de bal aan de rechterkant terecht bij wederom Jinty Caenepeel. Hij kon de bal voorgeven en zijn voorzet vond Mart Lieder, die zijn zevende van het seizoen binnen kopte.
Vijf minuten voor rust maakte FC Eindhoven er 3-0 van. Een vrije trap op achttien meter van het doel werd door Dario van den Buijs op de lat geschoten. In de rebound was het een koud kunstje voor de Braziliaan Alemão.
Op slag van rust deed NAC Breda nog iets terug. Een voorzet van Giovanni Korte kwam terecht bij Cyriel Dessers die binnen tikte en zo de ruststand bepaalde.

Drie minuten na rust was het meteen weer raak voor de ploeg van Ricardo Moniz. Jinty Caenepeel werd gevloerd in de zestien-meter en de toegekende penalty werd feilloos binnengeschoten door aanvoerder Dario van den Buijs, die al weer zijn vierde penalty van het seizoen benutte. NAC was geknakt na deze tegentreffer en in de 65e minuut viel de volgende Eindhovense treffer al weer te noteren. Na een uitstekende individuele actie van Jinty Caenepeel, vond de buitenspeler de linker onderhoek.
Vijf minuten voor tijd probeerde NAC Breda iets terug te doen. Robbie Haemhouts wist uit een voorzet de 5-2 binnen te knikken. Even hierna deelde ook Rai Vloet mee in de doelpuntenregen door eveneens met een kopbal te scoren. De middenvelder bepaalde hiermee, in een uitstekende wedstrijd van FC Eindhoven, de eindstand op 6-2.

FC Eindhoven - NAC Breda 6-2 (3-1) 11. Jinty Caenepeel 1-0, 28. Mart Lieder 2-0, 40. Alemão 3-0, 45. Cyriel Dessers 3-1, 48. Dario van den Buijs 4-1 (strafschop), 65. Jinty Caenepeel 5-1, 84. Robbie Haemhouts 5-2, 86. Rai Vloet 6-2. Scheidsrechter: Richard Martens. Gele kaart: Kyle de Silva, Jinty Caenepeel (FC Eindhoven), Shane Edward O'Neill (NAC Breda). Aantal toeschouwers: 3055.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, De Silva (75. Gunst); Deschilder, Alemão, Vloet; Caenepeel (88. Van de Velde), Lieder, Bousbiba.
NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, O'Neill, Verschueren, Smith-Brown (75. Demon); Rommens (71. Agyepong), Damen, Barker (71. Vermeer); Korte, Dessers, Haemhouts.

Fotografie: Johan Manders