Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven geeft duel in vijf minuten weg

FC Eindhoven geeft duel in vijf minuten weg

FC Eindhoven is de tweede periode, op bezoek bij TOP Oss, met een nederlaag begonnen. Het duel in het Frans Heesen Stadion eindigde, na twee goals in de eerste helft, in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.


De Eindhovenaren traden in het Frans Heesen Stadion met een andere formatie dan normaal aan. Trainer David Nascimento stuurde zijn team met een 5-3-2 formatie het veld in. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Het lukte zowel FC Eindhoven als TOP Oss niet om hun stempel te drukken in de eerste minuten. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Eindhoven. Elisha Sam schoot in de korte hoek na een goede steekpass van Branco van den Boomen. 
Dit was het startschot van een goede periode van FC Eindhoven met veel balbezit en goed veldspel. Dit leidde echter niet tot hele grote kansen voor de Eindhovenaren. 
TOP Oss kreeg halverwege de eerste helft een goede kans om op voorsprong te komen. Een gedeelte van het publiek dacht dat Huseyin Dogan een vrije trap benutte, maar de bal belandde in het zijnet. Na deze kans kwam TOP beter in de wedstrijd. Vijf minuten voor rust kwam TOP Oss dan ook op voorsprong. Huseyin Dogan schoot de bal prachtig in de kruising nadat hij met een goede individuele actie naar binnen was gekomen. Een paar minuten later zette Raganar Oratmangoen de thuisploeg op een 2-0 voorsprong uit een corner, dit was tevens de ruststand. 


FC Eindhoven ging, met de ingevallen Marcelo Lopes, met aanvallende intenties de tweede helft in. Doordat TOP Oss heel teruggetrokken speelde lukte het de ploeg van David Nascimento niet om kansen te creëren in het begin van de tweede helft. De thuisploeg werd wel gevaarlijk via de tegenstoot, zo viel een voorzet van Dean van der Sluys bijna binnen.
In het tweede gedeelte van de tweede helft lukte het Eindhoven steeds vaker om door de defensie van TOP Oss te komen. Elton Kabangu zorgde in de 64ste minuut bijna voor de aansluitingstreffer. Een paar minuten later kreeg Elisha Sam ook een goede kans. De boomlange spits schoot de bal met links hard op de vuisten van Nick Olij. 
In de slotfase van de wedstrijd drong FC Eindhoven nog meer aan, maar steeds zat het de Eindhovenaren niet mee in de afwerking. Zo raakten Elton Kabangu en Karim Essikal de lat. FC Eindhoven werd niet meer gevaarlijk in de slotfase van de wedstrijd waardoor de wedstrijd eindigde in 2-0. 

 
Volgende week neemt FC Eindhoven het in eigen huis op tegen Telstar. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.


TOP Oss – FC Eindhoven 2-0 (2-0) 41. Houseyin Dogan 1-0, 44. Ragnar Oratmangoen 2-0. Scheidsrechter: Alex Bos. Gele kaart: Jarno Janssen, Charni Ekangamene, Karim Essikal (FC Eindhoven) .Toeschouwers: 1.728.


TOP Oss: Olij, Verkoelen, Piqué (57. Piqué), Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys, Kaak, Nieveld, Oratmangoen, Dogan, Ladan (80. N'Koyi).
FC Eindhoven: Swinkels, Idzes (90. Klooster), Loof, Janssen, Ekangamene (46. Marcelo), Essikal, Carlone (53. Bourard), Van den Boomen, Daniëls, Sam, Kabangu.

 

Fotografie: Johan Manders