Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven gaat voor de winst in maastricht

FC Eindhoven gaat voor de winst in Maastricht

Vrijdagavond speelt FC Eindhoven in Maastricht de volgende competitiewedstrijd. Tegen de nummer negen van de Jupiler League, MVV, gaat FC Eindhoven voor de eerste winst in 2016. Sebastiaan de Wilde ontbreekt, nieuweling Gervane Kastaneer zit wel bij de selectie. 

 

MVV Maastricht won afgelopen vrijdag overtuigend met 4-2 van FC Oss. De meest scorende spelers bij de Limburgers zijn Jordy Croux (zes doelpunten) en Pieter Nys (zeven doelpunten). Deze spelers zijn beiden afkomstig uit Belgie. Zij zijn niet de enigen morgen, want MVV Maastricht en FC Eindhoven hebben beiden veel spelers met de Belgische nationaliteit. De vorige ontmoeting tussen de ploegen was in het begin van het seizoen. FC Eindhoven versloeg in augustus MVV met overtuigende cijfers, 4-1. Namens de Blauw-Witten scoorden destijds Van Hout (2x), Van den Hurk en captain N'Toko. MVV Maastricht heeft een achterstand van zeven punten op FC Eindhoven. 

 

Mitchell van der Gaag: ''MVV is een goede en stugge ploeg. Het middenveld heeft loopvermogen, de buitenspelers scoren gemakkelijk en ze hebben een sterke spits. Ze hebben voorin de kwaliteit, waarmee ze verschil kunnen maken. Daarnaast speelt MVV vaak met de vaste kern. Sebastiaan de Wilde ontbreekt bij ons, omdat hij last heeft van z'n bovenbeen. Hij had al langer last, maar nu heeft hij een terugslag gekregen. Dit wordt wederom een test voor ons, het wordt tijd dat we onze eerste winst van het jaar pakken. Tegen Sparta was het weer goed wat we lieten zien. Maar we wonnen niet. Dat willen we morgen wel gaan doen!''


De wedstrijdselectie: Tom Boere, Dario van den Buijs, Jinty Caenepeel, Fries Deschilder, Joris van Gerwen, Thomas Horsten, Roald van Hout, Anthony van de Hurk, Tom van Imschoot, Gervane Kastaneer, Anil Koç, Chiel Kramer, Milan Massop, Chiró N’Toko, Ivo Rossen, Ayrton Statie, Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte, Wimilio Vink.