vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven draait wedstrijd weer om 3 1

FC Eindhoven draait wedstrijd weer om: 3-1

Na een lastige pot tegen Fortuna Sittard blijven de drie punten toch in Eindhoven. Wederom zorgden de invallers bij FC Eindhoven voor de goals. Anil Koç, Tom Boere en Jinty Caenepeel maakten de treffers. Gökan Lekesiz zette de uitploeg in het begin van de tweede helft nog op voorsprong.

FC Eindhoven kreeg in de beginfase via Roald van Hout direct twee goede kansen. De rechtsbuiten ging eerst alleen op keeper Ferhat Kaya af, maar die pakte de bal. Kort daarna kreeg Roald van Hout een vrije trap op 'randje zestien' en Ferhat Kaya had ditmaal meer moeite om de bal te pakken. Daarna leek Fortuna Sittard sterker te worden, via een scrimmage kwamen ze bijna op voorsprong. Enkele pogingen werden gekeerd door de Eindhovense verdediging. Qua veldspel ging het op en neer. Fortuna Sittard kreeg via Gökan Lekesiz een behoorlijke kans, maar het schot werd goed gepakt door doelman Ruud Swinkels. De ruststand was 0-0.

Na rust kwamen Tom Boere en Jinty Caenepeel het veld in. Dat leverde na zes minuten bijna de eerste goal op. Jinty Caenepeel werd weggestuurd en bediende Tom Boere op maat. De spits verwerkte de bal echter over het doel van Fortuna Sittard. Een enorme mogelijkheid voor de Blauw-Witten. Snel viel het doelpunt aan de andere kant. Een corner van Fortuna Sittard werd, na het loslaten van de bal door Ruud Swinkels, ingetikt door Gökan Lekesiz. 0-1.
FC Eindhoven had daarna weinig kansen, maar in de 76ste minuut stond het toch 1-1. Een afvallende bal werd door Anil Koç ingeschoten. Ferhat Kaya was kansloos. Drie minuten later was het alweer 2-1. Tom Boere maakte ditmaal zijn kans af, en hoe! De spits nam de bal met de hak mee en kreeg hem vanuit een lastige positie in het net. Weer keerde de ploeg van Mitchell van der Gaag in korte tijd een achterstand om in een voorsprong, net als in Volendam vorige week. In de 92ste minuut was het weer Jinty Caenepeel die het doelpunt maakte, zijn zesde in de negende invalbeurt. De wedstrijd eindigde daardoor in 3-1!

Jeffrey Kooistra: "We zijn tevreden over de eerste helft. Fris begonnen. De wedstrijd was in balans. FC Eindhoven kreeg een hele grote kans, maar in de tweede helft kwamen we gelukkig op voorsprong. We hielden het nog twintig minuten vol. Daarna vragen we eigenlijk om een tegengoal en die kregen we. Het is een grote teleurstelling geworden."

Mitchell van der Gaag: "Eerste helft waren de kansen voor Roald. Daarna past Fortuna Sittard zich goed aan. We gingen rusten met 0-0. Aanvallend moest het beter, Tom Boere en Jinty Caenepeel kwamen erin. Ruud laat dan een balletje los en moeten we de rug rechten. Maar dan roepen we het op onszelf af. Dan komt Anil er nog in, weer een ander type aanvaller. De ploeg pakte het daarna goed op en we zetten het goed door. Na de 2-1 zijn we te ver teruggezakt. Daarna kregen we ook wel meer ruimte. En dan valt de 3-1. Verdiend gewonnen, maar de achterstand moet geen traditie gaan worden."

De eerstvolgende wedstrijd van FC Eindhoven wordt gespeeld op vrijdag 20 november. De Blauw-Witten gaan dan in Venlo op bezoek bij VVV-Venlo, aanvang 20.00 uur

FC Eindhoven - Fortuna Sittard 3-1 (0-0). 57. Gökan Lekesiz 0-1, 77. Anil Koç 1-1, 79. Tom Boere 2-1, 90+2. Jinty Caenepeel 3-1. Scheidsrechter: Martin Pérez. Gele kaart: Thomas Horsten, Tom Boere, Jinty Caenepeel (allen FC Eindhoven), Jordy ter Borch, Ferry de Regt (beiden Fortuna Sittard). Aantal toeschouwers: 2631.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Massop; Van Imschoot, Deschilder, Swinnen; Van Hout (67. Koç), Mandiangu (46. Boere), Vandeputte (46. Caenepeel).
Fortuna Sittard: Kaya; Mares, De Regt, R. Janssen, Schroijen; Briels, Ter Borch, Loen (84. Mert); Lekesiz, T. Janssen (70. Hutten), Moro (74. Fafiani).

Fotografie: Proshots | Kay Int Veen