zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven domineert maar staat met lege handen

FC Eindhoven domineert, maar staat met lege handen

In de strijd om een plaats in de Keuken Kampioen Play-Offs heeft FC Eindhoven slechte zaken gedaan. In een wedstrijd die het grootste deel door de Blauw-Witten gedomineerd werd, stond het na 90 minuten met lege handen. Naaste concurrent ging er via een 1-2 zege met de punten vandoor.


De Eindhovenaren waren aan een goede reeks wedstrijden bezig. In afgelopen zes weken werd er niet verloren en tegen Roda JC Kerkrade waren de Blauw-Witten gebrand om een overwinning uit het vuur te slepen. Guy Smit, die in de basis startte door afwezigheid van Ruud Swinkels en Menno Bergsen, moest het doel proberen schoon te houden voor de thuisspelende ploeg. 
Er stonden nog geen vijf minuten op de klok en de eerste kans van de wedstrijd was direct raak. Célestin Djim schoot de bezoekers van dichtbij op voorsprong en liet Guy Smit daarmee kansloos: 0-1.
De snelle tegentreffer verlamde de Blauw-Witten niet en in de tiende minuut besloot de architect van de Eindhovenaren, Branco van den Boomen, zijn klasse te tonen aan het thuispubliek. Met een lange bal werd Samy Bourard het zestienmetergebied in gestuurd, die hem vervolgens knap wist terug te koppen op Elton Kabangu. De buitenspeler zorgde er echter voor dat de bal achter doelman Muyters verdween en trok hiermee de stand gelijk: 1-1. Vlak hierna kopte Bourard een goed afgemeten voorzet van Alvin Daniëls net naast het doel van de Limburgers. 
Deze wedstrijd was na een kwartier spelen al van een ander kaliber dan de eerste confrontatie in dit seizoen. In het Parkstad Limburg Stadion kwamen beide ploegen niet tot scoren en eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. In deze periode van het seizoen konden beide ploegen de punten goed gebruiken en lieten dit ook maar graag genoeg zien op het veld. In de 22e minuut beging Siebe Van der Heyden een overtreding, waarna Livio Mils een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de handen van keeper Smit schoot. Op de beginfase na, begon FC Eindhoven met steeds meer zelfvertrouwen te voetballen. Roda JC Kerkrade werd onder druk gezet op eigen helft maar dit leverde vooralsnog geen tweede treffer op voor de Eindhovenaren. In de eerste helft werd er niet meer gescoord waardoor de spelers met een 1-1 stand de kleedruimte opzochten.


De tweede helft opende FC Eindhoven met een scherpe vrije trap, aangezien Branco Van den Boomen halverwege het middenveld gevloerd werd. Rochdi Achenteh gaf gevaarlijk voor op het hoofd van Siebe Van der Heyden. De kopbal van de Belg belandde vervolgens in de handen van Tom Muyters. 
Beide ploegen begonnen wat voorzichtig en ietwat onzorgvuldig aan de tweede helft. Toch kwam Elisha Sam plotseling los op de rechtervleugel en had zeeën van tijd om een schot op goal af te werken. Tot teleurstelling van de Blauw-Witten schoot de spits hoog over vijandelijk doel en was de kans voorbij. De trainer van FC Eindhoven, David Nascimento, rook bloed en besloot een aanvallende impuls aan de wedstrijd toe te voegen. Rigino Cicilia en Marcelo Lopes mochten na ruim een uur spelen hun klasse gaan tonen op het veld.
Een grote kans kreeg FC Eindhoven in de 76e minuut. Op aangeven van Elton Kabangu kon Alvin Daniëls inkoppen. De inzet werd ternauwernood gekeerd door ex-FC Eindhoven-doelman Tom Muyters. Het eerste echte gevaar van Roda JC kwam pas laat in de tweede helft. Een afstandsschot van Mart Remans vloog ruim over Eindhovense goal, waardoor het gevaar was geweken. 
Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, kwamen de Limburgers opnieuw gevaar stichten en werden de Eindhovenaren wat teruggedrongen. Augustine Loof wist op het laatste moment een schot van invaller Mitchel Paulissen te blokken en voorkwam hiermee de voorsprong voor de bezoekers. 
FC Eindhoven wist de wedstrijd ruim 85 minuten te controleren, tot Roda JC nogmaals besloot aan te zetten. In het eigen strafschopgebied probeerde Augustine Loof uit te verdedigen, maar deed dit onbedoeld in eigen goal. FC Eindhoven – Roda JC Kerkrade eindigde tot verbazing van velen in het Jan Louwers Stadion in een 1-2 nederlaag.

 

Volgende week vrijdag speelt FC Eindhoven opnieuw in het Jan Louwers Stadion. De tegenstander is deze keer SC Cambuur. Kaarten voor dit duel, dat om 20.00 begint, zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.

 

FC Eindhoven – Roda JC Kerkrade 1-2 (1-1) 5. Célestine Djim 0-1, 10. Elton Kabangu 1-1, 89. Augustine Loof 1-2 (eigen doelpunt). Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Gele kaart: Siebe Van der Heyden (FC Eindhoven). Toeschouwers: 2.450.


FC Eindhoven: Smit; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Achenteh; Essikal (64. Lopes), Bourard, Van den Boomen, Essikal; Daniëls, Sam (64. Cicilia), Kabangu.
Roda JC Kerkrade: Muyters, Dijkhuizen, Werker, Vansteenkiste, El Makrini, Schlösser (69. Paulissen), Remans, Djim (90. Verburgh), Souren, Milts (69. Van Velzen), Keulen.


Fotografie: Johan Manders