Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven doet zichzelf tekort in den bosch

FC Eindhoven doet zichzelf tekort in Den Bosch

Vrijdagavond was stadion De Vliert in Den Bosch het toneel voor de wedstrijd FC Den Bosch – FC Eindhoven. De Blauw-Witten creëerden enkele prima kansen maar scoorde slechts een keer via Elton Kabangu. FC Den Bosch scoorde drie keer, waardoor de Blauw-Witten voor het eerst in zes duels verliest.


Aan de kant van FC Eindhoven keerde Jay Idzes terug in de basis en dat ging ten koste van Charni Ekangamene. In de openingsfase van het duel mocht FC Eindhoven het spel maken. Zo stichtte de ploeg van David Nascimento het eerste gevaar van de wedstrijd. Marcelo Lopes kwam tot een kopkans na een prima voorzet van Elton Kabangu, FC Den Bosch doelman Wouter van der Steen pakte de inzet. De eerste echte mogelijkheid voor FC Den Bosch, enkele minuten later, was meteen raak. Rechtsachter Nicolás Romat verschalkte Ruud Swinkels met een mooi schot van afstand. 
Na iets meer dan een half uur spelen kopte Siebe Van der Heyden net over het doel van FC Den Bosch na een corner van Branco van den Boomen. Daarna stuurde de aanvoerder Elton Kabangu weg die oog in oog met Wouter van der Steen faalde. De Bossche doelman stond enkele minuten later weer in de weg, door een schot van Alvin Daniëls te keren. 
Kort voor rust was het wel raak voor de Blauw-Witten na een mooie aanval. Jay Idzes stuurde Marcelo Lopes de diepte in, die op zijn beurt Elton Kabangu bediende. Net na het doelpunt scoorde FC Eindhoven bijna weer na een scrimmage wilde de bal er via Elton Kabangu en Karim Essikal er niet in. 


In de tweede helft ging FC Eindhoven goed van start, zo schoot Branco van den Boomen op de vuisten van Wouter van der Steen en pakte de doelman de rebound van Elton Kabangu. Vervolgens schoot de Finse spits van FC Den Bosch, Rauno Sappinen, na een combinatie over het doel van Ruud Swinkels. Een minuut later schoot de spits opnieuw, ditmaal naast. 
Stefano Beltrame zorgde in de 66ste minuut voor het tweede doelpunt voor FC Den Bosch die, na een foute bal aan Eindhovense zijde, af kon ronden. Na de tegengoal ging FC Eindhoven opzoek naar de gelijkmaker, maar creëerde het team minder dan voor rust. FC Den Bosch probeerde via de counter aan te vallen maar kwam ook niet tot echte mogelijkheden in deze fase van de wedstrijd. 
In de slotfase nam FC Eindhoven meer risico waardoor FC Den Bosch gevaarlijk werd. Augustine Loof moest reddend optreden na een schot van Oussama Bouyaghlafen. Via een uitbraak scoorde Sven Blummel en zorgde voor de 3-1 eindstand in Den Bosch.


Volgende week speelt FC Eindhoven opnieuw een uitwedstrijd in Brabant, TOP Oss is dan de tegenstander. Bestel uw uitkaart op www.fceuitkaarten.nl.  


FC Den Bosch - FC Eindhoven 3-1 (1-1) 16. Nicolás Romat 1-0, 43. Elton Kabangu 1-1, 66. Stefano Beltrame 2-1, 90+4. Sven Blummel 3-1. Scheidsrechter: Martin Pérez. Gele kaart: Oussama Bouyaghlafen, Jordy van der Winden, Danny Verbeek (FC Den Bosch), Siebe Van der Heyden, Collin Seedorf, Marcelo Lopes (FC Eindhoven). Toeschouwers: 2645.

FC Den Bosch: Van der Steen, Romat, Kersten, Vulkov, Van der Winden, Felida (61. Holla), Marchioni (61. Blummel), Verbeek, Bouyaghlafen, Sappinen (85. Van der Sande), Beltrame.
FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Raaijmakers (82. Janssen); Essikal (72. Carlone), Van den Boomen, Ekangamene; Lopes, Daniëls (68. Sam), Kabangu.

 

Fotografie: Johan Manders