vrijdag 15 december 2017

FC Eindhoven dendert door: 1-0

FC Eindhoven heeft vrijdagavond de wedstrijd tegen FC Volendam gewonnen met 1-0. Na een lastige openingsfase, scoorde Jinty Caenepeel de enige treffer van de avond.

Jack Tuyp had namens de uitspelende ploeg de eerste kans, na een voorzet van Dylan Mertens. Ruud Swinkels greep in met een prachtige reflex. De eerste kans voor FC Eindhoven was voor Wimilio Vink. Hij kreeg echter niet genoeg kracht achter de bal, om doelman Hobie Verhulst te passeren.
Daarna was het wederom FC Volendam, dat voetballend er regelmatig goed uitkwam. Gyliano van Velzen had een gevaarlijke actie op links en zijn voorzet werd bijna met de hak van Bert Steltenpool het doel in verlengd. De poging ging maar net voorlangs.
Henny Schilder probeerde het daarna van afstand, maar weer lag Ruud Swinkels goed in de hoek.
Na 37 minuten kreeg Jinty Caenepeel, voor wie zelfs een spandoek in het uitvak te zien was, het op z’n heupen. Hij vloog de verdediging voorbij en werd gevloerd. Strafschop. Uiteraard ging de jonge Belg zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen: 1-0.

In de tweede helft leek FC Eindhoven meer grip te hebben op met name Gyliano van Velzen. De Blauw-Witten hadden meer balbezit dan in het eerste deel. De eerste grote kans in de tweede helft was pas in de 80ste minuut. Invaller Roald van Hout kon door en trof doelman Hobie Verhulst op z’n weg. De slotfase brak aan en FC Volendam zocht steeds sneller de aanvallers, FC Eindhoven loerde op de tegenaanval. Een vrije schop van Kevin van Kippersluis belandde in de handen van Ruud Swinkels.
Na vier minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van den Kerkhof af en bleven de drie punten aan de Aalsterweg.

Maandag volgt voor FC Eindhoven de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, vrijdags komt VVV-Venlo op bezoek.

Mitchell van der Gaag: "We kwamen vandaag niet goed uit de startblokken. Ruud pakte een goede bal. Toch gaan we met 1-0 de rust in. Daarna moet ik mijn ploeg de complimenten geven. We stonden in de tweede helft verdedigend veel beter."

FC Eindhoven - FC Volendam 1-0 (1-0) 37. Jinty Caenepeel 1-0 (strafschop). Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof. Gele kaart: Dario van den Buijs, Milan Massop (FC Eindhoven), Rafik el Hamdi (FC Volendam). Aantal toeschouwers: 3145.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Massop; Deschilder, Swinnen, Vink (60. Ionescu); Caenepeel, Van den Hurk (87. Rossen), Kastaneer (79. Van Hout).
FC Volendam: Verhulst, Prijor (88. Akouili), Schilder, Schouten, Klinkenberg, El Hamdi (80. Laghmouchi), Hooi, Mertens, Steltenpool, Tuijp (68. Van Kippersluis), Van Velzen.

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens