zaterdag 28 april 2018

FC Eindhoven de mist in

Vrijdagavond speelde FC Eindhoven de laatste wedstrijd van 2017, uit tegen Almere City FC. De ploeg van Wilfred van Leeuwen ging hard onderuit in een mistig Yanmar Stadion, het werd 5-1.

Doriano Korstam begon in de basis bij de Blauw-Witten omdat Augustine Loof geschorst was. Het eerste gevaar kwam van FC Eindhoven. Almere City FC keeper Chiel Kramer zat er net op tijd tussen, na een voorzet van Tibo van de Velde. Vervolgens redde Ruud Swinkels kordaat na een schot van Arsenio Valpoort aan de andere kant van het veld.
In de 13e minuut speelde Jergé Hoefdraad Arsenio Valpoort prima vrij waardoor de spits kon afronden, 1-0. Enkele minuten later stond het alweer 1-1. Na een prachtige passeeractie van Doriano Korstam werd zijn voorzet afgemaakt door Jellert Van Landschoot. De Belg scoorde daarmee zijn eerste doelpunt voor FC Eindhoven.
Na ongeveer 30 minuten spelen kwam FC Eindhoven weer achter, Tom Overtoom kreeg veel ruimte en krulde de bal mooi achter Ruud Swinkels. Enkele minuten voor rust werd het 3-1, ditmaal scoorde Gaston Salasiwa. Ruud Swinkels kon vervolgens redding brengen na een schot van Anass Ahannach.
In de laatste minuut van de eerste helft ging een vrije trap van Branco van den Boomen nog naast het Almeerse doel. Uit de tegenaanval kwam FC Eindhoven goed weg nadat de bal via de lat niet in het doel verdween.

Kort na het begin van de tweede helft leek Silvester van der Water de 4-1 binnen te kunnen schieten maar Ruud Swinkels kreeg er nog een voetje tegen. FC Eindhoven liet daarna ook van zich horen, een prima actie van de ingevallen Joël Thomas strandde bij de Almeerse verdediging. Daarna raakte diezelfde spits de paal na een voorzet van een andere invaller, Dennis Van Vaerenbergh.
FC Eindhoven ging opzoek naar de aansluitingstreffer in deze fase van de wedstrijd. Zo werd een schot van Elton Kabangu net op tijd geblokt door Josef Kvída en kopte Joël Thomas naast.
In de slotfase van de wedstrijd bouwde Almere City FC de stand nog verder uit. Tom Overtoom verschalkt binnen een minuut tweemaal Ruud Swinkels van buiten het zestienmetergebied, het werd 5-1 in Almere.

FC Eindhoven ontvangt in het nieuwe jaar FC Emmen in het Jan Louwers Stadion op 12 januari. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

Almere City FC – FC Eindhoven 5-1 (3-1) 13. Arsenio Valpoort, 19. Jellert Van Landschoot, 29. Tom Overtoom, 41. Gaston Salasiwa, 83. Tom Overtoom, 84. Tom Overtoom. Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük. Gele kaart: Tom Overtoom (Almere City), Nicky Kuiper (FC Eindhoven). Toeschouwers: 1364.

Almere City FC: Kramer, van Buuren, Hammouti, Kvída, Vet, Hoefdraad (68. van der Heijden), Overtoom (85. Telfer), Valpoort (79. MacDonald), van de Water, Salasiwa, Ahannach
FC Eindhoven: Swinkels; Kortstam, De Wilde (65. Kuiper), Matthys, Gunst; van den Boomen, Swinnen (57. Thomas), Van Landschoot; Van De Velde (54. Van Vaerenbergh), Lieder, Kabangu

Fotografie: Johan Manders