Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven contracteert jinty caenepeel

FC Eindhoven contracteert Jinty Caenepeel

FC Eindhoven heeft Jinty Caenepeel gecontracteerd. De Belgische aanvaller heeft vanmiddag een driejarig contract getekend bij de Blauw-Witten

 

Caenepeel speelde in de jeugdopleiding van VG/KG Oostende. De Belg speelde één jaar van zijn jeugdopleiding voor Cercle Brugge, waarna hij weer terugkeerde bij KG Oostende.

 

De 19-jarige aanvaller tekende in 2013 een contract bij AA Gent. Hij maakte zijn debuut voor de Gentse club op 17-jarige leeftijd. Het afgelopen seizoen speelde Jinty Caenepeel op huurbasis voor Cercle Brugge.

 

Daarnaast kwam de Belg uit voor de jeugdteams van de Belgische nationale ploeg. Hij werd onlangs opgeroepen voor België onder 19.

 

Hans Smulders reageert op de komst van de talentvolle aanvaller: “We zijn maandenlang op zoek geweest naar een speler met extra kwaliteiten en met scorend vermogen. Wij hebben vastgehouden aan het geloof dat we van Jinty een betere speler kunnen maken. In deze omgeving, met veel talentvolle jongens, gaan wij er daar alles aan doen. Met zijn kwaliteiten denken wij dat hij datgene toevoegt wat wij nodig hebben. Met het contract van drie jaar gaan we samen een poging doen om naar de Eredivisie te gaan. “

 

Jinty Caenepeel reageert tevreden na het ondertekenen van zijn contract: “Ik ben blij dat ik hier naar toe kan komen om mijn carrière te lanceren. Aankomend seizoen is mijn doel om door te breken en belangrijk te zijn voor FC Eindhoven. Mijn snelheid, diepgang en dribbel zijn mijn beste kwaliteiten. Het liefst sta ik rechtsvoor. Op dit moment heb ik een handblessure, maar vanaf volgende week ga ik meetrainen”

 

Veel succes bij FC Eindhoven, Jinty!