vrijdag 31 maart 2017

• Fc eindhoven boekt ruime zege op rkc waalwijk

FC Eindhoven boekt ruime zege op RKC Waalwijk

In het eigen Jan Louwers Stadion heeft FC Eindhoven vrijdagavond een ruime zege geboekt op RKC Waalwijk. Via twee doelpunten van Mart Lieder en een benutte strafschop van Dario van den Buijs wonnen de Blauw-Witten met 3-0. Door de overwinning keert de ploeg van Ricardo Moniz met een achtste plaats terug in het linkerrijtje van de Jupiler League.

De van een blessure teruggekeerde Jinty Caenepeel liet zich in de tweede minuut van de wedstrijd meteen gelden. Keeper Tamati Williams keerde echter zijn schot. In de zevende minuut was het wel raak voor FC Eindhoven. Spits Mart Lieder zorgde met zijn achtste goal van het seizoen voor een vroege voorsprong.
Ook daarna waren de beste kansen voor de thuisploeg. Zoals via Rai Vloet, die kon uithalen na sterk voorbereidend werk van Rafael Uiterloo. Het schot van Vloet werd gepareerd door Williams. Een paar minuten later was het Uiterloo zelf met een levensgrote kans. Met een rollertje passeerde hij nog wel de doelman maar verdediger Serginho Greene kon de bal vrij eenvoudig voor de doellijn weghalen.
Tussendoor kwamen ook de bezoekers uit Waalwijk enkele keren gevaarlijk voor het doel. Desondanks hoefde Ruud Swinkels zelden reddend op te treden. Nota bene Sebastiaan de Wilde was het dichtst bij een Waalwijkse treffer. Na een verkeerd geraakte bal reageerde keeper Swinkels attent op de doellijn. Ook aan het einde van de eerste helft kon RKC Waalwijk, ondanks meer balbezit, geen grote kansen creëren.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar wederom van Caenepeel. Vrijwel meteen vanaf de aftrap brak de buitenspeler door en werd hij in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De toegekende strafschop was een koud kunstje voor Dario van den Buijs. De captain van FC Eindhoven schoot de bal hoog in het doel en verdubbelde hiermee de voorsprong.
Aan de andere kant kreeg RKC Waalwijk een kans via Pieter Langedijk. De topschutter van RKC trok naar binnen, maar krulde de bal over het doel. Ondanks een periode met veel balbezit voor RKC was het in de 64e minuut opnieuw FC Eindhoven dat toesloeg. Na een goede steekbal rondde Mart Lieder oog in oog met Williams de aanval af: 3-0.
Deze comfortabele voorsprong werd door de ploeg van Ricardo Moniz vervolgens niet meer uit handen gegeven. Swinkels keerde nog wel een kopbal van Steef Nieuwendaal, maar echt dicht bij een doelpunt kwamen de bezoekers in het restant van de wedstrijd niet.

FC Eindhoven - RKC Waalwijk 3-0 (1-0) 7. Mart Lieder 1-0, 47. Dario van den Buijs 2-0 (strafschop), 65. Mart Lieder 3-0.  Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Gele kaart: Rai Vloet (FC Eindhoven), Serginho Greene, Evander Sno (RKC Waalwijk). Aantal toeschouwers: 2833.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Van den Buijs, De Wilde, Gunst; Deschilder, Vloet; Caenepeel (89. De Silva), Uiterloo, Lieder, Van de Velde.
RKC Waalwijk: Williams; Mezghrani, Greene, Nieuwendaal, G. N’Defe; Rienstra, Sno, Anderson (59. Van Weert);, Lazic, Benson, Langedijk (59. R. N'Defe).
 .

Fotografie: Johan Manders