woensdag 17 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven boekt eerste thuiszege van het seizoen

FC Eindhoven boekt eerste thuiszege van het seizoen

Vrijdagavond ontving FC Eindhoven FC Volendam in het Jan Louwers Stadion. De ploeg van Wilfred van Leeuwen wist de eerste thuiszege te boeken dit seizoen. In een povere wedstrijd werd Elton Kabangu de matchwinner. Voor de wedstrijd nam Dario van den Buijs afscheid van FC Eindhoven, hij vertrok deze zomer naar Heracles Almelo.

 
Wilfred van Leeuwen liet Kyle De Silva starten als linksback, Jellert Van Landschoot schoof door naar het middenveld waardoor Fries Deschilder genoegen moest nemen met een plekje op de bank. Ruud Swinkels nam de plaats onder de lat over van Thomas Hooyberghs, die keepte in de wedstrijd tegen FC Dordrecht.

  
De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Volendam. Na een vrije trap moest Ruud Swinkels redden na een kopbal. Daarna schoot Mart Lieder in het zijnet van de Volendammers. Enkele minuten later kreeg de ploeg van Misha Salden een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, maar Dylan Mertens schoot in de handen van Ruud Swinkels. 
Na een kwartier spelen kwamen de Blauw-Witten op voorsprong. Tarik Kada had een prima voorzet in huis waardoor Elton Kabangu raak kon koppen. 
De huurling van Heracles Almelo had daarna weer een goede actie in huis maar schoot vervolgens net voorlangs het doel. FC Eindhoven was nadrukkelijk opzoek naar de 2-0 in deze fase van de wedstrijd. 
In de slotfase van de eerste helft schoot Tarik Kada naast na een mooi verzorgde aanval. Daarna werd ook FC Volendam enkele keren gevaarlijk via onder andere een schot van Dylan Mertens. 


Tien minuten na rust was het weer Tarik Kada met een schot in de handen van Hobie Verhulst, nadat hij naar binnen was gesneden via de linkerkant. Enkele minuten later kon de Volendamse doelman opnieuw makkelijk redden na een schot van Mart Lieder. 
Elton Kabangu kreeg dè kans op de 2-0, maar faalde voor een leeg doel door de bal tegen de paal te schieten. Jellert Van Landschoot stuurde Mart Lieder diep, die de kans bood aan de Belgische aanvaller. 
In de slotfase probeerde invaller Tibo van de Velde het met een mooie actie, zijn aanval strandde bij de Volendamse verdediging. Daarna kwam FC Eindhoven goed weg nadat een corner van FC Volendam bleef hangen in het zestienmeter gebied, Tibeau Swinnen kon de bal wegwerken. 
FC Volendam probeerde nog een gelijkmaker te provoceren maar slaagde hier totaal niet in waardoor FC Eindhoven de 1-0 over de lijn kon trekken. 


Volgende week speelt FC Eindhoven een uitwedstrijd in Sittard tegen Fortuna Sittard. 


FC Eindhoven – FC Volendam 1-0 (1-0) 15. Kabangu. Scheidsrechter: Martin Pérez. Gele kaart: Nick Doodeman (FC Volendam). Toeschouwers: 1987.

 

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Matthys, De Silva; van den Boomen (58. Deschilder), Van Landschoot, Swinnen; Kada (74. Van de Velde), Lieder (90+2 Van Vaerenbergh), Kabangu.
FC Volendam: Verhulst, Evers, Klinkenberg, Schouten, Kok, Veerman, Pedro (68. Antwi), Visser, ten Den (58. Stroo), Mertens (83. Runderkamp), Doodeman.

 

Fotografie: Johan Manders