Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

FC Eindhoven blijft winnen: 2-1

Na drie overwinningen op rij ging FC Eindhoven opnieuw op zoek naar de drie punten. In het duel met FC Dordrecht waren er weinig grote kansen. Jari Vandeputte schoot voor rust de thuisploeg met een goed schot op 1-0. FC Dordrecht kwam meteen na rust op gelijke hoogte via Alvin Daniëls. Dario van den Buijs bepaalde via een benutte penalty de eindstand op 2-1.

 

FC Eindhoven kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Na vijf minuten werd Jari Vandeputte gevloerd op 20 meter van het doel. De toegekende vrije trap werd door Rai Vloet maar rakelings over de lat geschoten. Niet veel later kreeg ook FC Dordrecht een grote kans op de openingstreffer. Joël Thomas kreeg de bal in zijn voeten en stond één op één met doelman Ruud Swinkels. Hij wilde de bal breed leggen op een medespeler, maar die stond er niet.
De minuten erna waren er wat mogelijkheden aan beide kanten, maar niemand kwam in de buurt van de buurt van een echte doelpoging. Na een half uur spelen kapte Alemão goed zijn tegenstander uit, maar zijn schot ging over. Bij de bezoekers probeerden Alvin Daniëls en Alessio da Cruz het net te vinden, maar ook hun vizier stond niet op scherp. Vlak voor rust kwam de bal via een goede aanval terecht bij Jari Vandeputte. De Belg nam de bal goed aan en schoot hem hard binnen.

 

FC Dordrecht kwam de tweede helft feller uit de kleedkamer en dat resulteerde snel in de gelijkmaker. Alvin Daniels kon vrij doorlopen en schoot de 1-1 achter Ruud Swinkels. Daarna was er hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar opnieuw geen grote kansen.
Twintig minuten voor tijd kreeg FC Eindhoven een penalty van scheidsrechter Steven van der Vrande nadat Rai Vloet door Jordy Vleugels neergelegd werd in de zestien. Aanvoerder Dario van den Buijs, die zijn 50e duel in het Blauw-Wit speelde, nam zijn verantwoordelijkheid en schoot alweer zijn derde doelpunt van het seizoen binnen.
Rai Vloet kreeg een goede kans op de score uit te breiden, maar hij werd goed verdedigd. Ook Tibo van de Velde kreeg in de slotfase nog een grote mogelijkheid, maar hij schoot over. Zo eindigde het duel dus in 2-1 en won Eindhoven dus haar vierde duel op rij.

 

Fotografie: Johan Manders

 

FC Eindhoven - FC Dordrecht 2-1 (1-0) 38. Jari Vandeputte 1-0, 47. Alvin Daniels 1-1, 70. Dario van den Buijs 2-1 (strafschop). Scheidsrechter: Steven van der Vrande. Gele kaart: Mawouna Amevor, Jordy Vleugels (FC Dordrecht). Aantal toeschouwers: 3076.


FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, De Silva; Deschilder, Alemão (65. Swinnen), Vloet; Caenepeel, Lieder, Vandeputte (69. Van de Velde).
FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor, De Nooijer, Statia; Vleugels, Van Haaren, Chacon; Daniels, Thomas, Da Cruz.