vrijdag 25 augustus 2017

• Fc eindhoven blijft in de race na 4 2 winst

FC Eindhoven blijft in de race na 4-2 winst

FC Eindhoven heeft zichzelf in een vermakelijk duel de drie punten geschonken. Mede dankzij Rai Vloet trok FC Eindhoven de zege naar zich toe. Hoewel de gasten terugkwamen van een 2-0 achterstand, rechtten de Blauw-Witten alsnog de rug in het tweede bedrijf. Door de driepunter en het puntverlies bij de concurrenten blijft FC Eindhoven in de race om de Jupiler Play-Offs te bereiken.

FC Eindhoven en FC Den Bosch vermaakten de supporters vanaf het eerste fluitsignaal direct. Met enkele goede aanvallen aan Bossche zijde, kwamen de gasten bijna op een 0-1 voorsprong. Een afstandsschot van Alessio Carlone spatte uiteen op de deklat. FC Eindhoven was gewaarschuwd, maar het waren de Blauw-Witten die op voorsprong kwamen. Een fout in de defensie van de Bosschenaren leidde de openingstreffer in. Rai Vloet zorgde met een sublieme stift voor de 1-0. Vlak na de openingsgoal viel direct de tweede Eindhovense treffer te noteren. Een vlot uitgevoerde counter over de rechterflank werd met links binnen gefrommeld door Tibo van de Velde. De thuisploeg zat daarmee op rozen. Al drongen de gasten uit Den Bosch meer en meer aan op de aansluitingstreffer. Mede dankzij puik keeperswerk van Ruud Swinkels bleef de marge twee in het voordeel van FC Eindhoven en gingen beide ploegen rusten met een 2-0 tussenstand.

Al na vijftig seconden in de tweede helft lag de bal in het netje. FC Den Bosch-speler Mario Bilate passeerde Ruud Swinkels eenvoudig nadat de bal vanaf de achterlijn werd teruggetrokken. De riante voorsprong werd plots teruggebracht tot één doelpunt verschil.
Daarna golfde het spel redelijk op en neer, kwamen er meer ruimtes tussen de linies en creëerden zowel FC Eindhoven als FC Den Bosch geen uitgespeelde kansen. Totdat de Bosschenaren plots weer voor het doel van Eindhoven kwamen en ook deze kans verzilverden. Azizov poeierde van afstand keihard raak: 2-2.
FC Eindhoven was helaas weer terug bij af en moest op jacht naar de 3-2. Met offensief spel en enkele mooie aanvallen kwamen de Blauw-Witten in de 77e minuut weer op voorsprong. Een lange bal vanuit achteruit werd ongelukkig verlengd door een Bossche verdediger, waardoor Mart Lieder oog in oog kwam met doelman Kees Heemskerk en dit buitenkansje simpel afrondde: 3-2.
In de resterende vijftien minuten deelde clubtopscorer Mart Lieder bijna de genadeklap uit, maar zijn slalom werd alsnog gepakt door doelman Heemskerk. In de absolute slotminuut van het duel zorgde Rai Vloet alsnog voor de genadeklap. De ingevallen Jinty Caenepeel was met een pijlsnelle rush de Den Bosch-verdediging te slim af en leverde de bal af op de ingelopen Rai Vloet. De middenvelder maakte met een soepele voetbeweging de 4-2. Direct na Rai’s tweede en Eindhovens vierde treffer van de avond floot arbiter Martin Pérez voor het eindsignaal.

Met nog zes wedstrijden voor de boeg is alles nog mogelijk voor de Eindhovenaren. Volgende week vrijdag gaat men op bezoek bij FC Dordrecht.

FC Eindhoven - FC Den Bosch 4-2 (2-0) 22. Rai Vloet 1-0, 24. Tibo Van de Velde 2-0, 46. Mario Bilate 2-1, 67. Zilja Galib Azizov 2-2, 77. Mart Lieder 3-2, 90+2. Rai Vloet 4-2. Scheidsrechter: Martin Pérez. Gele kaart: Fries Deschilder (FC Eindhoven), Niek Vossebelt, Jordy van der Winden (FC Den Bosch). Aantal toeschouwers: 3513.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Vloet; VandePutte (81. Swinnen), Lieder, Leonardo (86. Rossen), Van de Velde (58. Caenepeel).
FC Den Bosch: Heemskerk, Maatsen, Sandermans (81. Van der Sande), Bilate, Vossebelt, Regales, Azizov, Van der Winden, Carlone (88. Robinson), Brouwers, Fernandes.

Fotografie: Johan Manders