vrijdag 18 augustus 2017

• Fc eindhoven bezorgt telstar eerste thuisnederlaag

FC Eindhoven bezorgt Telstar eerste thuisnederlaag

Een moeizame overwinning voor FC Eindhoven zorgde voor de zesde ongeslagen wedstrijd op rij in de Jupiler League. Een rode kaart voor Stefano Lilipaly in de 36e minuut betekende de ommekeer in de wedstrijd. Daarvoor had Telstar al de 1-0 op het scorebord gezet door een doelpunt van Tarik Tissoudali. Roald van Hout benutte in de 36e minuut een penalty. Waarna Jinty Caenepeel in de 82e minuut FC Eindhoven de overwinning bezorgd.

De eerste echte kans van de wedstrijd was meteen raak. Tissoudali werd in de achtste minuut alleen voor keeper Ruud Swinkels gezet. Tissoudali twijfelde niet en schoof de bal naast Swinkels in het doel. 1-0 voor Telstar. In de 14e minuut van de wedstrijd werd Milan Massop in een duel geraakt aan het hoofd, met een hoofdwond als gevolg. Hij verdween in de kleedkamer.  In de 18e minuut profiteerde Telstar bijna van de man meer situatie, een scrimmage voor de goal eindigde bij Tissoudali. Met een goede redding voorkwam Ruud Swinkels een doelpunt voor Telstar. Gelukkig voor FC Eindhoven keerde Milan Massop een minuut later weer terug op het veld. De eerste grote kans voor FC Eindhoven was voor Tom van Imschoot. Een corner werd van de lijn gehaald door keeper Zonneveld, in de rebound schoot Van Imschoot net naast het doel. In de 31e minuut weer een kans voor Telstar, Maletic schoot in de korte hoek maar Ruud Swinkels kon redding brengen met zijn voet. Na een goede steekpass werd Anil Koç de 16 ingestuurd, hij kon alleen afgestopt worden door middel van een overtreding. Met een rode kaart voor Lilipaly en een penalty als gevolg. Roald van Hout ging achter de bal staan en schoof beheerst binnen: 1-1. FC Eindhoven werd beter en in de 41e minuut werd een corner ingekopt door Milan Massop, zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald door een Telstar verdediger. Een geweldige redding van Ruud Swinkels in de laatste minuut voor rust zorgde voor een 1-1 ruststand.

Na rust werd Wimilio Vink vervangen door Thomas Horsten. FC Eindhoven begon sterker aan de tweede helft en Telstar beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en snel counteren. Telstar wisselde Maletic voor Schet voor meer snelheid voorin, dit leidde in de 72e minuut tot de eerste kans voor Telstar. Schet werd diep gestuurd en kapte naar binnen, zijn schot kon worden geblokt door Thomas Horsten. Drie minuten later was er weer een kans voor Schet, maar zijn schot belandde op de lat. Milan Massop moest zich in de 76e minuut noodgedwongen laten vervangen door Jinty Caenpeel. Deze liet zich meteen gelden. Een goede dieptepass van Jari Vandeputte zette hem oog in oog met doelman Zonneveld. Hij bleef rustig en schoof de 1-2 binnen. Vijf minuten voor het einde kwam FC Eindhoven goed weg, een indirecte vrije trap op zes meter van het doel spatte uiteen op de lat. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd. FC Eindhoven is door deze overwinning al zes wedstrijden op rij ongeslagen in de Jupiler League.

Telstar - FC Eindhoven 1-2 (1-1) 8. Tarik Tissoudali 1-0, 36. Roald van Hout (strafschop) 1-1, 81. Jinty Caenepeel 1-2. Scheidsrechter: Martin Pérez. 35. Rode kaart: Stefano Lilipaly (Telstar). Gele kaart: Roald van Hout, Christopher Mandiangu (FC Eindhoven ). Aantal toeschouwers: 1953.

Telstar: Zonneveld; Lilipaly, Korpershoek, Van Berkel, Van den Houten (80. Ottenhoff); Tutuarima, Van Essen, Knol; Serrarens, Maletic (65. Schet), Tissoudali.
FC Eindhoven: Swinkels, Vink (46. Horsten), Van den Buijs, De Wilde, Massop (78. Caenepeel); Van Imschoot, Vandeputte, Swinnen; Van Hout, Boere (68. Mandiangu), Koç.

Fotografie: ProShots | Ed van de Pol