vrijdag 05 mei 2017

• Fc eindhoven beloont zichzelf niet en verliest in doetinchem 1 0

FC Eindhoven beloont zichzelf niet en verliest in Doetinchem: 1-0

FC Eindhoven heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 1-0 verloren. Waar FC Eindhoven de grootste kansen had, schoot Santy Hulst de bal erin. Het team van Jean-Paul de Jong blijft desondanks derde in de Jupiler League.

In een leuke, open openingsfase ging De Graafschap al snel in de aanval. De eerste kansen waren toch voor FC Eindhoven. Joey Sleegers kreeg de ruimte, echter raakte hij de bal verkeerd en zeilde de bal over. Enkele minuten later werd een voorzet vanaf links bijna het doel in gewerkt door Jason Bourdouxhe, maar keeper Hidde Jurjus redde knap. In de rebound kreeg aanvoerder Jens van Son de bal net niet goed op het hoofd, waardoor zijn inzet naast het doel verdween.

Het spelbeeld bleef hetzelfde: De Graafschap viel aan. De eerste grote kans voor de thuisploeg was een kopbal van spits Vincent Vermeij, die hij net over kopte. Vooral Jerry van Ewijk was in de eerste helft een gevaarlijke speler aan de kant van De Graafschap. Zijn schoten troffen geen doel. Het laatste kwartier voor rust kreeg FC Eindhoven het initiatief in handen en dat leverde behoorlijke kansen op voor FC Eindhoven. Jason Bourdouxhe kreeg, na een goed teruggelegde bal van Tom Boere, de bal voor zijn voeten. Het schot vloog over het doel. De uitgelezen mogelijkheid op 0-1 was voor Tom Boere, enkele minuten voor rust. Hij kon alleen op keeper Hidde Jurjus aflopen, maar schoot recht op de doelman. Daardoor werd er met 0-0 gerust in Doetinchem.

FC Eindhoven begon goed in de tweede helft. Een voorzet van Joey Sleegers kon niet binnengetikt worden door Jens van Son. FC Eindhoven was de enige ploeg in de tweede helft die de aanval zocht. De kansen vielen er voor FC Eindhoven niet in, maar in de omschakeling scoorde De Graafschap wel. Santy Hulst kon een voorzet van de rechterkant knap het doel inwerken.

In de slotfase kregen invaller Diego Karg, die alleen op doelman Hidde Jurjus afging, en Jens van Son nog honderd procent kansen. Het sterke slotoffensief werd echter niet beloond met een doelpunt. Ook Torino Hunte kreeg nog een kans, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Hierdoor verloor FC Eindhoven in stadion De Vijverberg met 1-0. Volgende week krijgt FC Eindhoven een nieuwe kans tegen een directe concurrent. FC Volendam komt op zaterdagmiddag (16.30 uur) op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Lees hier meer over de kaartverkoop.

Jean-Paul de Jong: ‘’Enerzijds teleurgesteld in het resultaat, maar compliment voor arbeid van het team. Hoge druk, goed gestart. Er kwamen in de eerste helft gevaarlijke voorzetten bij De Graafschap. Maar wij konden tweemaal alleen op de keeper aflopen. De hele tweede helft hebben we gedomineerd, enorm veel kansen gecreëerd. Maar we hebben onszelf niet beloond. 1-0 viel tegen de verhouding in. ‘’

Jan Vreman: ‘’Blij dat het voor ons goed uitvalt. FC Eindhoven staat niet voor niets bovenin. Met enigszins geluk hebben we de drie punten behaald. Veel mensen hebben een spannende wedstrijd gezien. FC Eindhoven was bovenliggend. Het was niet altijd goed, maar er gebeurde heel wat.’’

De Graafschap - FC Eindhoven 1-0 (-0). 81. Santy Hulst 1-0. Gele kaarten: Jens van Son, Tom Boere (beiden FC Eindhoven). Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer. Aantal toeschouwers: 4350.

De Graafschap: Jurjus, Lazic, Straalman, Kaak (68. Echcharaf), Cavlan; Vida, Linssen (85. Cicek), Garcia Calvete (72. Hulst); Tarfi, Vermeij, Van Ewijk.
FC Eindhoven: Muyters; Durwael (83. Karg), N'Toko, Nieveld, Gunst; Van Son, Deschilder, Van den Boomen; Bourdouxhe (61. Hunte), Boere, Sleegers.

Fotografie: PRO SHOTS / Peter Lous