vrijdag 15 december 2017

• Fc eindhoven bekert door na stroeve wedstrijd in nijkerk

FC Eindhoven bekert door na stroeve wedstrijd in Nijkerk

Dinsdagavond speelde FC Eindhoven de eerste bekerwedstrijd van het seizoen tegen Sparta Nijkerk op sportpark De Ebbenhorst. De ploeg van Marco Roelofsen maakte er een echte wedstrijd van. FC Eindhoven won de wedstrijd uiteindelijk dankzij invaller Mart Lieder met 0-1.

Aan de start begonnen drie andere namen in de basis ten opzichte van de wedstrijd in Waalwijk tegen RKC. Maxime Gunst, Dennis Van Vaerenbergh en Alessio Carlone mochten starten in plaats van Jellert Van Landschoot, Mart Lieder en Tibeau Swinnen.
De eerste kans voor FC Eindhoven in deze wedstrijd was voor Elton Kabangu, hij schoot in de handen van doelman Brian Willemse na een actie vanaf de rechterkant. In de openingsfase was FC Eindhoven slordig waardoor de ploeg uit Nijkerk enkele keren gevaarlijk kon worden voor het doel van Ruud Swinkels. Daarna kreeg Alessio Carlone een mogelijkheid, zijn schot ging naast het Spartaanse doel. Ruud Swinkels moest vervolgens reddend optreden na een schot van Rick Knoop.
In de slotfase van de eerste helft moest onze doelman opnieuw redden na een schot van Janic Makizodila. Daarna volgde een kans voor Fries Deschilder, na een combinatie met Branco van den Boomen schoot de Belg over.

Sparta Nijkerk was de ploeg met het eerste gevaar van de tweede helft. Rechtsback Janic Makizodila stoomde op maar zijn voorzet kon worden weggewerkt door Thomas Horsten. Aan de andere kant kopte Dennis Van Vaerenbergh vervolgens voorlangs na een voorzet van Elton Kabangu. Tarik Kada kreeg na ruim een uur spelen dé kans op 0-1, hij miste de rebound voor open doel na een schot van Elton Kabangu.
Ruim een kwartier voor tijd kwam FC Eindhoven op een 0-1 voorsprong. Kort na zijn invalbeurt kon Mart Lieder de bal met zijn hak binnen werken na een voorzet van Elton Kabangu. Na de goal van Mart Lieder werd de ploeg van trainer Marco Roelofsen gevaarlijk, een voorzet kon niet worden binnen geschoten en in de corner die daarop volgde wisten de Spartanen de trekker niet over te halen. In de blessuretijd werden de ruimtes op het veld groter waardoor FC Eindhoven gevaarlijk kon worden. Zo schoot Tarik Kada voorlangs en moest Mohammed al Haydar de bal van de lijn weghalen na een schotje van Elton Kabangu. Op sportpark De Ebbenhorst bleef het 0-1 door een goal van matchwinner Mart Lieder.

FC Eindhoven bekert verder, donderdagavond is de loting voor de volgende ronde. Vrijdagavond ontvangen de Blauw-Witten FC Den Bosch in eigen huis.

Sparta Nijkerk – FC Eindhoven 0-1 (0-0) 75. Mart Lieder. Scheidsrechter: Freek van Herk. Gele kaart: Dennis van der Wal, Mohammed al Haydar (Sparta Nijkerk), Thomas Horsten, Branco van den Boomen (FC Eindhoven).

Sparta Nijkerk: Willemse; Makizodila, Al Haydar, Dennis van der Wal, Bawuah (73. Boersma); Knoop, Donny van der Wal, Fiegen (85. Krijkamp), Boer; Heus, Buitenhuis (81. Albertus)
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Matthys, Gunst (81. Van Landschoot); van den Boomen, Deschilder, Carlone (57. Swinnen); Kada, Van Vaerenbergh (73. Lieder), Kabangu

Fotografie: Johan Manders