Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Fc eindhoven begint carnaval met drie punten

FC Eindhoven begint carnaval met drie punten

FC Eindhoven heeft de wedstrijd tegen Jong Ajax met 2-1 gewonnen en gaat met drie punten het carnavalsweekend in. De Blauw-Witten kwamen in een uitstekende openingsfase snel op voorsprong. Anthony van den Hurk en Jinty Caenepeel waren de doelpuntenmakers. Robert Muric deed nog voor de rust iets terug met een treffer. In een spannende slotfase hield FC Eindhoven de verdediging goed dicht en bleef het bij 2-1.

Na zeven minuten was het al raak in het Jan Louwers Stadion. Jinty Caenepeel dribbelde het strafschopgebied binnen, werd aangetikt en kreeg een penalty. Anthony van den Hurk eiste de bal op en maakte de 1-0. FC Eindhoven zette door. Wimilio Vink, vervanger van de zieke Fries Deschilder, stuurde rechtsbuiten Jinty Caenepeel weg. De Belg bleef rustig en schoot de 2-0 binnen. Een opsteker voor de Blauw-Witten, die het carnaval graag wilden beginnen met drie punten tegen Jong Ajax.
Na de tweede treffer ging Jong Ajax meer en meer op zoek naar de aanval. Via goed combinatiespel werd Robert Muric alleen voor Ruud Swinkels gezet. De goalie redde goed, maar een doelpunt voor de Amsterdammers leek in de lucht te hangen. In de 41e minuut kwam kreeg Robert Muric de ruimte in het strafschopgebied om aan te nemen. De aanvaller schoot binnen, waarmee de 2-1 ruststand werd bereikt in het Jan Louwers Stadion.

Na rust kwam Roald van Hout al snel in het veld voor debutant Gervane Kastaneer. FC Eindhoven liet Jong Ajax ietwat komen en probeerde in de tegenaanval gevaarlijk te zijn. Vaclav Cerny was één van de vele technisch begaafde spelers bij de uitploeg. Twintig minuten voor tijd trok hij vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen en schoot op buitenkant paal. De spanning in het Jan Louwers Stadion nam toe. Richairo Zivkovic kwam ondertussen Jong Ajax versterken als invaller. Bij FC Eindhoven kwam Tom Boere erin. Zijn eerste kans ging net naast. Naast Gervane Kastaneer mocht ook Ayrton Statie zijn debuut maken. Hij speelde op linksmidden, omdat Wimilio Vink een tik had gekregen. In de slotfase zette Jong Ajax aan, maar wist het niet tot echte kansen te komen.

Mitchell van der Gaag: "We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden. Vooraf kregen we al te maken met problemen op het middenveld, door het ontbreken van Deschilder en Van Imschoot. Jong Ajax zat in een goede flow, met vier winstpartijen op een rij. Ik ben tevreden over de spirit in het team, ze hebben keihard gewerkt. De eerste overwinning in eigen huis in 2016 is een feit."

FC Eindhoven - Jong Ajax 2-1 (2-1) 7. Anthony van den Hurk 1-0 (strafschop), 20. Jinty Caenepeel 2-0, 41. Robert Muric 2-1. Scheidsrechter: Davy Otto. Gele kaart: Jari Vandeputte, Tibeau Swinnen (FC Eindhoven), Django Warmerdam, Pelle Clement (beiden Jong Ajax). Aantal toeschouwers: 2544.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N'Toko, Van den Buijs, Massop; Vink (66. Statie), Vandeputte, Swinnen; Caenepeel, Van den Hurk (78. Boere), Kastaneer (56. Van Hout).
Jong Ajax: Onana; Owusu, Van Bruggen, Warmerdam, Dankerlui, Clement, De Jong, Nouri, Muric (75. El Mahdioui), Hendriks, Cerny.

Fotografie:
John Claessens