vrijdag 15 december 2017

FC Eindhoven aast op revanche

FC Eindhoven speelt aanstaande zondagmiddag om 14.30 uur in eigen stadion tegen FC Den Bosch. Deze Brabantse Derby staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout.

Na de bekernederlaag tegen de Koninklijke HFC wil FC Eindhoven in de competitie doorgaan waar het was gebleven, het winnen van wedstrijden. Al drie competitiewedstrijden op rij werd er gewonnen en dat zorgt ervoor dat de Blauw-Witten de derde plaats in de Jupiler League innemen.

FC Den Bosch staat op de tiende plaats en heeft tien punten. FC Eindhoven, dat dertien punten heeft, won vorig jaar de thuiswedstrijd tegen de Bosschenaren. In het Jan Louwers Stadion zorgde doelpuntenmakers Timothy Durwael en Torino Hunte voor de 2-0 overwinning.

Mitchell van der Gaag blikt vooruit op de wedstrijd: ‘’Na de wedstrijd tegen HFC was iedereen teleurgesteld en down. We hebben donderdag over de wedstrijd gesproken. Maar daarna moesten we snel vooruit kijken en dat hebben we ook gedaan! FC Den Bosch wordt een moeilijke wedstrijd. Zij zitten in de ‘winning mood’. Het is een tegenstander met behoorlijk veel kwaliteit. Ze spelen al weken in dezelfde samenstelling, waardoor de patronen zijn ingeslepen.’’

Bij FC Eindhoven zijn veel spelers afwezig. Onder meer Chiró N’Toko, Ivo Rossen, Anthony van den Hurk en Sebastiaan de Wilde. Laatstgenoemde is woensdag in het bekerduel geblesseerd geraakt. Door teveel spanning op de spieren kan hij niet spelen tegen FC Den Bosch.

<

Wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Gunst, Horsten, Van Hout, Boere, Vandeputte, Deschilder, Massop, Van Gerwen, Van Imschoot, Koç, Swinnen, Dos Santos, Lamers, Vink, Verstraaten, Mandiangu.