vrijdag 24 november 2017

• Elton kabangu schiet fc eindhoven naar gelijkspel 2 2

Elton Kabangu schiet FC Eindhoven naar gelijkspel: 2-2

De seizoensopener stond vrijdagavond op het programma, SC Telstar was de tegenstander. In het Jan Louwers Stadion werd met 2-2 gelijk gespeeld. Elton Kabangu scoorde tijdens zijn debuut twee keer voor de Blauw-Witten.

In de eerste officiële wedstrijd onder de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen was het Telstar dat na ongeveer 10 minuten spelen voor het eerste gevaar zorgde met een geblokt schot van Novakovich. Het was dan ook Telstar dat zorgde voor het eerste doelpunt van het seizoen in het Jan Louwers Stadion. Na een foutieve terugspeelpass van Thomas Horsten pikte Novakovich de bal op en gaf de bal aan Toretta, die de bal makkelijk in de goal kon schuiven.

FC Eindhoven probeerde het spel vervolgens te maken met een aantal hoekschoppen als gevolg. De uitploeg werd echter wederom gevaarlijk via opnieuw een schot van de nummer negen van Telstar. Daarna kreeg FC Eindhoven enkele mogelijkheden via een kopbal van Hervé Matthys en een schot van Mart Lieder. Met 28 minuten op de klok verkeek doelman De Boer van Telstar zich bijna. Hij zag een voorzet van Tarik Kada net over de lat verdwijnen. Eerste gele kaart van het seizoen was voor Augustine Loof. Kort na de gele kaart kreeg Telstar een enorme kans op 2-0 maar Rodriques schoot de bal over. Volgende gele kaart was voor Fries Deschilder die zijn tegenstander raakte met een te hoog geheven been. In de 36ste minuut schoot Branco van den Boomen vanuit een vrije trap rakelings naast. De eerste wissel van de wedstrijd was de invalbeurt van Elton Kabangu die voor Augustine Loof kwam.

Kort na rust wist Ruud Swinkels een enorme kans voor Novakovich te keren. Na een snelle uitbraak van Mart Lieder was het Gerson Rodriques die aan de noodrem trok, geel. Uit de vrije trap volgde een gevaarlijk schot van Branco van den Boomen, net naast. Na deze vrijetrap was het weer Swinkels die moest redden na een schot van Novakovich. Telstar bleef de tweede helft erg gevaarlijk. FC Eindhoven kwam na iets meer dan een uur voetballen op gelijke hoogte. Na een mooie aanval via Tarik Kada en Thomas Horsten was het Elton Kabangu die de 1-1 op het scorebord zette. Even na de gelijkmaker werd invaller Melvin Platje gevaarlijk, Swinkels redde andermaal. Tibeau Swinnen werd in de 68ste minuut gewisseld voor Kyle De Silva. Telstar kwam vervolgens weer op voorsprong. Swinkels moest zijn doel uit en werd daarna geklopt door Jerson Rodriques.

Voor Elton Kabangu werd het persoonlijk een uitstekende start bij de Blauw-Witten. De Congolese Belg was het die de gelijkmaker op het scorebord zette. Weer een grote kans voor Andrija Novakovich, met een lob probeerde hij Ruud Swinkels te verschalken. Swinkels kon de bal eenvoudig vangen. Telstar moest de wedstrijd met tien man afmaken, Melvin Platje kreeg rood na een duwende beweging aan het adres van Fries Deschilder. Fries Deschilder kon niet verder en werd vervangen door Alessio Carlone. FC Eindhoven zette in de slotfase van de wedstrijd aan en werd nog gevaarlijk via een schot van Jellert van Landschoot en Tarik Kada. De eindstand werd 2-2, een uitslag waar men in het Jan Louwers Stadion achteraf mee kon leven.

Volgende week treft de ploeg van Wilfred van Leeuwen de plaatselijke FC uit en in Emmen.

‚Äč
FC Eindhoven - Telstar 2-2 (0-1) 16. Junior Toretta 0-1, 65. Elton Kabangu 1-1, 72. Gerson Rodrigues 1-2, 74. Elton Kabangu 2-2. Scheidsrechter: Freek van Herk. Rode kaart: 82. Melvin Platje (Telstar). Gele kaart: Augustine Loof, Fries Deschilder (FC Eindhoven), Edo Knol, Rodny Lopes Cabral, Shaquill Sno (Telstar). Toeschouwers: 2408

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Loof (39. Kabangu), Matthys, Kuiper; Swinnen (69. De Silva), Deschilder (86. Carlone), Van den Boomen; Kada, Lieder, Van Landschoot.
Telstar: De Boer; Cabral (54. Sno), Van Huizen, Van Iperen, Brito; Korpershoek, Schouten (86. Hamdaoui), Knol; Toretta (65. Platje), Novakovich, Rodrigues.

Fotografie: Johan Manders