vrijdag 18 januari 2019

Ekangamene wil ‘constanter worden’

Afgelopen week verloor FC Eindhoven in eigen huis van SC Telstar. Na een vroege rode kaart van Elton Kabangu eindigde het duel in het Jan Louwers Stadion in een 1-2 nederlaag. Dit weekend gaan de Blauw-Witten op bezoek bij FC Dordrecht. We blikken vooruit op deze wedstrijd met Charni Ekangamene.

Charni Ekangamene zag FC Eindhoven goed beginnen tegen Telstar. “We begonnen niet zo slecht, alleen je komt helaas snel op een 0-1 achterstand. Daar wisten we in eerste instantie nog goed van terug te komen met de gelijkmaker, helaas viel daarna snel de rode kaart.” De rode kaart van Elton Kabangu was een kantelpunt in de wedstrijd voor FC  Eindhoven. “We probeerden ons aan de vaste afspraken te houden. Het doel was om met een 1-1 gelijke stand de rust in te gaan, dan konden we vanuit daar verder kijken. Helaas krijgen we een pijnlijk tegendoelpunt net voor rust, dat was echt een tik”, blikt Ekangamene terug.

Zaterdag treffen de Eindhovenaren in FC Dordrecht een vergelijkbare tegenstander. “Ik denk dat we FC Dordrecht kunnen vergelijken met Telstar en FC Volendam. Ik verwacht dat beide teams voorzichtig aan de wedstrijd zullen beginnen, en dan zullen we zien wanneer de wedstrijd open gaat breken”, analyseert de linksback. FC Dordrecht staat met zes punten uit dertien wedstrijden een positie onder FC Eindhoven op de ranglijst, desondanks zullen de Eindhovenaren vol aan de bak moeten. “We moeten iedere wedstrijd op zich benaderen. We kunnen niet zeggen die tegenstander is minder of sterker op papier, iedere wedstrijd is gewoon anders. We moeten elke wedstrijd op onze eigen manier aanpakken, met dezelfde mentaliteit.”

FC Eindhoven beleeft tot nu toe een wisselvalig seizoen, hele goede resultaten tegen sterke tegenstanders werden afgewisseld met mindere resultaten. “In het begin waren we nog niet compleet, dat heeft ook een rol gespeeld dat we het seizoen zo slecht zijn begonnen. Na vijf wedstrijden hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we een goede serie neergezet van vijf wedstrijden waarin we niet hebben verloren. Als we van onze eigen kwaliteiten uitgaan kunnen we het alle ploegen lastig maken, dat hebben we ook gezien tegen de grotere ploegen. Nu is het zaak om ook in de wedstrijden tegen de iets mindere ploegen punten te pakken.”

Charni Ekangamene heeft in zijn jeugdjaren bij Manchester United gevoetbald, hij zat zelfs heel dicht tegen het eerste elftal aan. “Als jonge jongen was dit fantastisch om mee te mogen maken, het is denk ik een droom van iedereen om voor zo’n club te mogen spelen. Als kind zag ik het allemaal op televisie en nu maakte ik het in het echt mee, echt ongelofelijk.”

Over zijn eigen prestaties dit seizoen is de Belg nog niet helemaal tevreden. “Ik presteer nog te wisselvalig, er zijn wedstrijden dat het goed gaat en er zijn wedstrijden dat het wat minder gaat, ik moet zorgen dat ik constanter word. Ik ben een van de oudere spelers in de selectie, dus ik moet op en naast het veld het voorbeeld kunnen geven. Het is natuurlijk wel anders om nu veel op kunstgras te spelen. In België en in Engeland was ik gewend om op natuurgras te spelen, maar het is aan mij om goed te presteren.’’

Tickets voor de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht zijn beschikbaar via http://fceuitkaarten.nl​.